StoryEditorOCM
Hajdukčovik od soli

Arsen Dedić dobio je svoje mjesto na Poljudu, a ovi novi ‘bili tići‘ i ne znaju što je on napravio za ‘bijele‘

Piše Sport SD
17. studenog 2023. - 15:31

Ime legendardnog šibenskog pjevača Arsena Dedića naći će se u Hajdukovu parku Za sva vrimena.

- Ulazimo u blagdansko razdoblje i želimo da ono bude posebno i ove godine, kao što je poseban i član kojeg je navijački park upravo dobio. Radi se o velikom umjetniku Arsenu Dediću za čije je ime u parku Društvo prijatelja Hajduka Zagreb doniralo 1000,00 eura. Arsen je za života bio član Hajduka s bazom članstva u DPH Zagrebu, što je volio i isticati u brojnim prilikama, poručili su iz Našeg Hajduka. 

Dedić je bio navijač "bijelih" tijekom cijelog života, a u dubokoj starosti podržavao je projekt Našeg Hajduka i članski model upravljanja klubom. Često je besplatno nastupao na "Bilim noćima", a Hajduk je i dio njegovog bogatog opusa.

- Otac je kao navijač često pjevao na "Bilim noćima" u Zagrebu iz svog gušta i potpuno besplatno. Drago mi je da se Društvo prijatelja Hajduka Zagreb toga sjetilo i na ovaj mu način iskazalo zahvalnost i ljubav. To što će njegovo ime biti upisano na Poljudu, zajedno s velikim imenima iz hajdukove povijesti i imenima ostalih navijača, velika je čast i njemu bi ta gesta sigurno mnogo značila - rekao je Arsenov sin Matija.

Davne 1967. pjesma u njegovoj izvedbi "Čovjek od soli" i duet s Vicom Vukovom na pjesmi "I dâ bi ruku ja u vatru stavit", bili su dio gramofonske ploče, singlice "Naprid, Bili", od čije su prodaje prikupljana sredstva za izgradnju stadiona Stari plac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:36