StoryEditorOCM
Hajduksporni transparent

Hajduku prihvaćena žalba, HNS poništio kaznu, disciplinski sudac mora se ponovno očitovati

Piše Sport SD
3. travnja 2024. - 07:21

Komisija za žalbe HNS-a djelomično je prihvatila žalbu Hajduka i ukinula odluku disciplinskog suca SuperSport Hrvatske nogometne lige Alana Klakočera. Klakočer je nakon utakmice 23. kola SuperSport HNL-a između Rudeša i Hajduka, Bijelima propisao 5000 eura kazne zbog transparenta ‘WHITE BOYS MOKOŠICA‘, javlja HDTV.

- Disciplinski sudac nije naveo pod koji simbol iz Fareova kataloga bi se mogao podvesti predmetni transparent, a niti radi li se o nekom drugom zabranjenom simbolu koji predstavlja rasizam niti neki drugi oblik diskriminacije - poruka je komisije za žalbe.

Postupak će se ponoviti, a disciplinski sudac mora obrazložiti razloge zbog kojih smatra da spomenuti transparent predstavlja rasizam. 

Podsjetimo, ovo je kazna koju je Klakočer propisao Hajduku nakon 23. kola i utakmice protiv Rudeša...

HNK Hajduk se kažnjava zato što su na prvenstvenoj utakmici 23. kola Rudeš - Hajduk gostujući navijači (Torcida) na istočnoj tribini u 45. minuti bacili jedan topovski udar na prostor ispred tribine, od 56. do 58. minute zapalili dvadeset baklji, jednu dimnu napravu i jednu bljeskalicu te je zbog nastalog gustog dima sudac prekinuo utakmicu u trajanju od dvije minute, u 59. minuti zapalili su dvije baklje i jednu bljeskalicu, od 76. do 79. minute zapaljeno je dvadeset i pet bljeskalica te je zbog nastalog gustog dima sudac prekinuo utakmicu u trajanju od jedne minute, jer je u 90+8. minuti prilikom postignutog drugog zgoditka za Hajduk, došlo do preskakivanja zaštitne ograde na južnom dijelu zapadne tribine od strane navijača koji je dotrčao do igrača HNK Hajduk koji su slavili zgoditak kod zapadne crte terena za igru i korner zastavice, te ih zagrlio i otrčao natrag ponovno preskačući ogradu, čime su sve počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66.st.2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 5.800 eura.

Kažnjava se i zato što su pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcida tijekom trajanja cijele utakmice, na zaštitnoj ogradi istočne tribine istaknuli transparent crne boje s bijelim križem i bijelim natpisom “MOKOŠICA WHITE BOYS” dužine oko 2,5 m i širine oko 1,5 m, čime je počinjen prekršaj iz čl. 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 5.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 10.200 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:14