StoryEditorOCM
Hajdukneredi na poljudu

Hajduk nakon divljanja Torcide čeka drastična kazna: HNS ovaj put vjerojatno neće stati na novčanoj sankciji...

Piše SPORT SD
4. travnja 2024. - 06:57

Utrčavanje navijača na teren i neredi na tribinama koji su se dogodili nakon završetka utakmice s Dinamom na Poljudu mogle bi Hajduk skupo stajati.

Naime, riječ je o puno težem incidentu nego što su oni koje gledamo iz utakmice u utakmicu, stoga HNS ovaj put možda neće stati na samo financijskoj kazni. Bijelima ovaj put prijeti igranje pred pred praznom sjevernom tribinom, a moža i pred praznim cijelim stadionom.

Za razliku od prvenstvenih utakmica, koje su pod ingerencijom disciplinskog suca Alana Klakočera, s obzirom na to da je riječ o susretu Kupa, ovaj put je nadležna Disciplinska komisija HNS-a čiji je predsjednik Marko Smolek.

Podsjetimo, nakon završetka utakmice polufinala Kupa između Hajduk i Dinama, navijači domaće momčadi probili su ogradu na sjevernoj tribini te utrčali na teren i pojurili prema jugu gdje su igrači i osoblje Dinama slavili pobjedu sa svojim navijačima.

Sramotne scene nakon završetka utakmice na Poljudu: navijači Hajduka utrčali u teren, dinamovci pobjegli u zadnji tren

Nakon reakcije policije, navijači Hajduka pobjegli su natrag na sjevernu tribinu te su neko vrijeme čupali sjedalice i bacali ih na policiju koja je osiguravala stadion na tartan stazi, kao i ostale predmete koji su im se našli pri ruci.

image
Cropix/
image
Cropix/
image
Cropix/
image
Cropix/

Kada se tribina raščistila, na tartan stazi je ostala gomila iščupanih stolica, a sjeverna tribina je bila dobrano opustošena.

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Cropix/

S obzirom na sve to, vrlo je vjerojatno da ovaj put sve neće ostati samo na financijskim sankcijama, već da Bijele čeka pražnjenje barem dijela stadiona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:48