StoryEditorOCM
HajdukOvo će odjeknuti

Gattuso bez cenzure i zadrške: Kalinić nije lažljivac, a da odem bio bih govno i mali čovjek

Piše slaven alfirević
13. rujna 2024. - 23:01

Trener Gennaro Gattuso je konačno dobio priliku kazati što misli o trenutnoj situaciji u klubu...

- Hvala mojim igračima. Za nama je težak tjedan. Trebalo je karaktera za ovu pobjedu. Uspjeli smo i hvala im. Ne trebamo gledati na ljestvicu, prerano je. Veseli me što se poboljšavamo, napredujemo. NA kraju sezone ćemo podvući crtu.

Dotaknuo se nemilih događaja koji su potresli Hajduk.

- Posvećujem ovu pobjedu Nikoli Kaliniću. Za njega se može reći svašta, ali nije lažljivac. On me nagovorio, da nije bilo njega nikad ne bih bio ovdje. Hvala mu za sve što je napravio za Hajduk – emotivan je bio Gattuso.

image
Tom Dubravec/Cropix

Opisao je kako mu je u Splitu.

- Zbog ovih momaka, samo zato sam još uvijek tu. Preko 400 utakmica sam bio trener. Ovo što imamo u Splitu se jako rijetko viđa. Gušt je svaki dan doći na trening. Ova momčad me veseli jer svakog dana napreduje.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

A onda je otkrio istinu:

- Situacija je takva kakva je, ali nemam puno vremena razmišljati. Obećane su mi neke stvari koje nisu ispunjene. Nije istina što je predsjednik rekao da nismo razgovarali 10 dana. Nismo mjesec dana pričali! Život me vodio na teška mjesta, takva mi je sudbina. Mogu birati odustati ili boriti, ali definitivno ću se boriti!

Za kraj je poručio:

- Moramo pričati o utakmici. Obrambeno smo odigrali odličnu utakmicu. Dinamo ima individualnu kvalitetu. Morali smo igrati drugačije jer nemamo ono što ima Dinamo.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix

Nakon utakmica na službenoj tiskovnoj konferenciji trener Hajduka je kazao:

- Znali smo kakav nas protivnik čeka, Dinamo je je momčad velikog talenta, znali smo i patiti, igrali smo naš presing, koliko možemo, dosta smo riskirali, nemamo igrače koji mogu uzet loptu i izvući je kroz sredinu terena, moramo se dodavati. Imali smo i sreće i hrabrosti, treba priznati. Morali smo bit pažljivi, ako izgubiš loptu gotovo je, Dinamo će nas uhvatiti u kontri, dva tri puta smo dobro zaplivali, ali smo se izvukli.

Posebno je važna pobjeda za Hajduk u ovom momentu?

- Ako pričamo o momčadi, nije bilo poteškoća, stvarno treniramo puno i zaslužili smo pobjedu. Zahvaljujući momčadi, ja sam još ovdje, jer momci igraju sa srcem. Ja sam tu zbog Hajduka i pobjedu posvećujem direktoru Kaliniću. Još sam ovdje, a Nikola mi je kad me zvao rekao da je Hajduk religija, da ga slijedi milijun navijača. Pobjedu posvećujem njemu, sve Nikola može biti, a nije lažljivac. Ja sam trenirao Milan, Napoli, Valenciju, Marseille, osjetio sam igrače, a ovdje su mi posebno dali srce i dušu. Ne, neću otići, da odem bih govno (merda) i mali čovjek (uomo piccolo) da odem i ostavim ovu grupu igrača! Ako ode sve zajedno u nekom drugom smjeru, radije ću otići u Marbellu i šetati... Dotad, dok smo prava grupa, tu sam.

Pojasnio je i odnos s predsjednikom Bilićem:

- Ja s predsjednikom ne pričam mjesec dana, a ne deset... Ali, važno je da svatko radi svoj posao, neka se drži svoga posla. Dobili smo ovu utakmicu, veselim se zbog navijača naših koji nas guraju, moj cilj je usmjerit ovaj brod i vidjet dokle može ići. Ja sam trener, usmjeravam momčad, neću stavljati velike ciljeve, samo da napredujemo uz veliki rad! Ne želim rat, nego da svatko radi svoj posao. I da ne gubimo energiju na svađe! - govorio je Gattuso.

Riječ o pobjedi i Livaji, zašto ga je zamijenio:

- Ne, nije ozlijeđen, a ovo je i pobjeda cijele momčadi, a ne samo Livaje, pohvalio bih cijelu momčad, ali Livaja je posebna priča. Za mene je velika stvar kako igra i radi Livaja, smršavio je, trči, trenira, gura naprijed cijelu momčad, podržava mlade, moja je pobjeda jer sam uspio njegovu karijeru probudit, produžit, a toliko je toga već propustio. Puno je toga u karijeri bacio u koš i sad treba nastavit, ja sam imao veliku karijeru, ali nisam imao takav talenat, samo uz rad sam to postigao, a Marko je talenat. Marko sada trenira kako treba i ozbiljan je i jede pravilno i neka tako nastavi!

Dodao je:

- Ovo je magična noć i velika pobjeda za Hajduk na ovom terenu. Sad nas čeka kup, neravan i težak teren nas čeka, ali sad prvo malo slavlja malo slavlja i povratak kući radostan, a onda opet rad i rad.

Plašite li se otkaza?

- Plašim se samo smrti, zapravo bi mi bilo žao umrijeti jer volim živjeti. Volim i ovaj posao i sav mu se dajem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 23:06