StoryEditorOCM
Hajdukbijela statistika

Fantastičan niz: Mislav Karoglan lovi rekorde dvojice legendarnih velikana povijesti Hajduka

Piše Jurica Radić/SN
11. prosinca 2023. - 18:48

U dva mandata na Hajdukovoj klupi Mislav Karoglan ima 17 utakmica, tijekom kojih je upisao 12 pobjeda i 5 remija. Nema poraza, došao je nadomak poravnanja najboljeg dosega u Ligi 10, kojeg s 18 pozitivnih utakmica drži Igor Tudor iz sezone 2013./14. Rekord u HNL-u glede Hajdukovih susreta bez poraza drži, pak, Ivan Katalinić s 21 utakmicom kroz dvije sezone. Katalinićev je niz trajao sedam mjeseci u kontinuitetu, Tudorov šest mjeseci, a Karoglan je kroz dva mandata neporažen već 15 mjeseci.

Prvi je mandat započeo poljudskom utakmicom s Rijekom sredinom rujna prošle godine. U dva mjeseca prošle jeseni skupio je 10 utakmica s omjerom 6-4-0. Neriješene je upisao s Istrom i Dinamom na Poljudu, te Lokomotivom i Belupom u gostima. U drugom mandatu ima omjer 6-1-0, a ponovno je remi potpisan na gostovanju s Lokomotivom. Velika četiri boda uzela je Lokomotiva Karoglanovom Hajduku, jedina je to momčad koju aktualni trener Bijelih nije uspio pobijediti u dva pokušaja. U dva mandata, u tih 12 pobjeda, nizao je “skalpove” Rijeke, Gorice, Varaždina, Belupa, Istre, Osijeka i Rudeša, ali ostali su Lokomotiva i Dinamo. Za novu prigodu s Lokosima pričekat će do proljeća, ali Dinamo je već u nedjelju na Maksimiru, pišu Sportske novosti.

Karoglanov “omiljeni” protivnik je Gorica, čak triput je na klupi Hajduka dobio momčad iz Turopolja. Dvaput su padali Osijek, Rijeka i Varaždin, po jednom Istra, Belupo i Rudeš. Čeka se u nedjelju Dinamo u drugom derbiju Mislava Karoglana.

Koliko je teško napraviti niz od 17 uzastopnih pozitivnih rezultata jasno govore i podaci usporedbe s najboljim Hajdukom recentnih sezona. Tudor je nanizao 18, Miše je u sezoni 2009./10. imao 11 bez poraza, Ivan Buljan 1996./97. zabilježio 13 pozitivnih u seriji, Zoran Vulić u šampionskoj 2001. ostao je na 11 utakmica bez poraza, a Dambrauskas na 10. Karoglan ima 17, ali i najteži test u nastojanju održavanja niza - Dinamo.

Da, fantastičan niz bez poraza bilježi Karoglan, uključujući kup-dvoboje u dva mandata ima ukupno 20 utakmica s pozitivnim ishodom - 3 u Kupu i 17 u prvenstvu. Ali, daleko je od rekorda koji je kroz dvije sezone potpisao Ivan Katalinić s ukupno 29 utakmica bez poraza u kalendarskoj 1995. godini. Katalinić je u sezoni 1994./95. krajem veljače 1995. izgubio od Marsonije u Slavonskom Brodu, a zatim je sljedeći poraz upisao posljednjeg vikenda rujna i to od Dinama u Maksimiru. U tom razdoblju Bijeli su nanizali 14 pozitivnih rezultata u HNL-u, koje su popratili i sa šest susreta bez poraza u Kupu, što je na kraju te sezone rezultiralo osvajanjem dvostruke krune. Sljedeću sezonu 1995./96. započeli su sa sedam uspješnih rezultata u HNL-u, uz dva susreta na otvaranju Kupa. Ukupno 29 utakmica, od čega 21 u HNL-u i 8 u Kupu rekordni je niz koji je potpisao Katalinić spajajući dvije sezone.

Samo jednu utakmicu manje od Katalinića upisao je Špaco Poklepović i to također kroz dvije sezone u kalendarskoj 2010. godini. Poklepović je kombinirao 9 +11 kroz prvenstvo i još 5 susreta kroz osvojeni Kup, ostavši na 25 bez poraza u nizu dok Cibalia u Vinkovcima nije presjekla seriju dugu osam mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:21