StoryEditorOCM
Hajdukveliko ime

Derbi Rijeke i Hajduka pripao jednom od sudaca u koje UEFA ima najviše povjerenja

Piše Sport SD
2. travnja 2024. - 14:37

Nakon što je Nijemac Daniel Siebert odsudio derbi na Poljudu uz pohvale, a Talijan Fabio Maresca će se pokazati u polufinalu Kupa na Poljudu, stranci su delegirani i za Jadranski derbi. Kako se i ranije predviđalo taj zadatak je dobio jedan od sudaca u koje UEFA ima najviše povjerenja, a samo ove sezone je odsudio pet susreta Lige prvaka, četiri u grupnoj i jedan u nokaut fazi.

Po pet susreta u Ligi prvaka imaju tri suca ove sezone, a među njima je Rumunj Istvan Kovacs koji će suditi derbi Rijeke i Hajduka. Uz njega su isti broj susreta u Ligi prvaka sudili Talijan Daniele Orsato te Nizozemac Danny Makkelie.

U sudačkom timu Kovacsa će biti rumunjski suci pa će mu tako pomoćnici biti Vasile Florin Marinescu i Mihai Ovidiu Artene dok će četvrti sudac biti Calin-Iulian Calin. VAR sudac je Catalin Sorin Popa, a AVAR je Ciprian Dansa. Na susretu 29. kola (nedjelja, 19.30 sati) na Rujevici delegat će biti Željko Podrug iz Zagreba, kontrolor suđenja je Draženko Kovačić iz Križevaca, a časnik za sigurnost Marko Svilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 23:22