StoryEditorOCM
Hajdukreakcija hajduka

Da ne bi bilo dileme... Jakobušić se službeno oglasio o projektu Superlige i otkrio stav Hajduka po tom pitanju

Piše A. J.
22. prosinca 2023. - 14:07

Nakon što je Visoki sud Europske unije u četvrtak donio povoljnu presudu za Superligu u sporu protiv UEFA-e, mnogi klubovi diljem Europe su se oglasili i stali na stranu UEFA-e, čak i neki koji su pokrenuli projekt Superlige pa onda iz njega izašli.

Isto su jučer učinili i Dinamo i Rijeka, a s obzirom na to da se ideja dodatne elitizacije nogometa mimo postojećeg sustava kosi sa svime što Hajduk predstavlja, u klubu su smatrali da se ne trebaju posebno oglašavati po tome pitanju.

No, da bi se izbjegle bilo kakve potencijalne špekulacije, predsjednik Bijelih Lukša Jakobušić dao je izjavu povodom presude i potvrdio ono što je bilo i jasno...

- Iako nema potrebe da se posebno o tome očitujem, s obzirom na to da se to događa na nekim višim instancama, mi kao član ECA-e zastupamo iste stavove i vrijednost kao i ECA. Stav ECA-e je taj da štiti europski nogomet, a samim time je to stav i Hrvatske i Hajduka. Ono čime se ponosimo je Aleksandar Čeferin, koji je na čelu UEFA, a koji je, ne samo prijatelj, nego i navijač Hajduka. Vjerujemo da na pravi način vodi UEFA-u i da će dobiti još jednu bitku sa Superligom i pokazati da je jedini ispravni put za navijače kroz UEFA-u, odnosno kroz postojeći sustav natjecanja - rekao je Jakobušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 08:59