stdClass Object ( [id] => 522800 [title] => Cjelokupni iznos nagrade donirali za otkup dionica: 'Nisam najvjerniji navijač Hajduka, ali svaki poraz proživljavam emotivno' [alias] => cjelokupni-iznos-nagrade-donirali-za-otkup-dionica-nisam-najvjerniji-navijac-hajduka-ali-svaki-poraz-prozivljavam-emotivno [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Zadranin sa zagrebačkom adresom, 40-godišnji Vedran Kasap, diplomirani je dizajner, docent na Arhitektonskom fakultetu – Studiju dizajna u Zagrebu i suvlasnik tvrtke “Clinica studio”. 
Njegov rad postao je poznat cijeloj Hrvatskoj u petak, kad je s kolegicom Ozanom Ursić, u konkurenciji 18 radova, pobijedio na natječaju Udruge “Naš Hajduk” za idejno rješenje tematskog parka nogometnog kluba Hajduk na Poljudu.
– Na natječaj smo se prijavili zbog više razloga. Prvenstveno nam je bio profesionalni izazov raditi na ovakvom tipu projekata koji su kod nas, a i u svijetu, vrlo rijetki. Motivirala nas je tema i samo značenje prostorne instalacije, kao i dalmatinski urođena ljubav prema fenomenu koji se naziva Hajduk – započinje nam svoju priču Vedran, koji s Ozanom surađuje posljednjih šest godina na projektima iz područja izložbenog i muzejskog dizajna, industrijskog dizajna i dizajna interakcija.
Kako ste došli na ideju tematskog parka?
– Odradili smo nekoliko “brainstorminga” kako bismo pokušali iskristalizirati zadovoljavajući koncept. Želja nam je bila formirati skup objekata s kojima posjetitelji mogu ostvariti interakciju kako na fizičkom uporabnom, tako i na doživljajnom, nematerijalnom nivou. Kroz idejna rješenja razrađivali smo scenarije u kojima se djeca i odrasli okupljaju i koriste te objekte kao klupe, ležaljke, stolove i igralište, te stvaraju uspomene novim iskustvima i bilježenjem svoje prisutnosti u parku fotografijama i videima – objašnjava Vedran.
U sklopu projekta u blizini Poljuda bit će postavljena slova visine 3,5 metra izrađena od tehnobetona koja će tvoriti riječ “Hajduk”.
Skup različitih individua
– Investitor je jasno postavio zahtjev za formiranjem prostora koji će u sebi integrirati i do 5000 imena donatora kluba. Zbog toga smo se odlučili koristiti vertikalne površine slova na kojima će biti postavljane kvadratne pločice s imenima donatora, kao vječni podsjetnik na njihovu podršku klubu. Na simboličkoj razini pločice objašnjavaju fenomen Hajduka kao skupa različitih individualaca okupljenih oko jedne ideje i iracionalne ljubavi prema klubu, koje gledanjem iz prave pozicije dobivaju puni smisao – govori Kasap, dodajući kako se ideja temelji na optičkoj igri koja proizlazi iz dinamičkog odnosa promatrača i objekata u parku.
Vedran i Ozana već su radili zajedno na dvadesetak projekata za većinu hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode, i to za interpretacijske, edukacijske i posjetiteljske centre, za poučne staze i prostorne instalacije, a bave se i scenografijom te dizajnom stalnih muzejskih postava.
– Kompleksnost tih projekata zahtijeva interdisciplinarni rad, pa imamo mrežu sjajnih suradnika poput Vanje Cuculića, Vladimira Končara, Marka Šesnića, Gorana Turkovića, Dragane Lucije Ratković Aydemir i mnogih drugih stručnjaka iz raznih područja s kojima smo osvojili mnoge nagrade i priznanja.
Kaže da su inače vrlo samokritični prema svojim radovima, ali su s ovim idejnim rješenjem bili vrlo zadovoljni i nadali su se da će osvojiti jednu od nagrada.
– Sretni smo i ponosni zbog pobjede, jer dobiti priliku da ostavimo autorski trag vezan uz jednu takvu instituciju kao što je Hajduk dogodi se jednom u životu. Želja nam je da ljubitelji kluba, ali i ostali posjetitelji uživaju u prostoru parka i našoj instalaciji – govori Vedran, objašnjavajući kako se s Ozanom prilikom prijavljivanja natječaja dogovorio da će, ako pobijede, novac od nagrade donirati projektu otkupa dionica i tako ga podržati.
Pri toj odluci ostaju i dalje, jer vjeruju u ovaj projekt i želja im je da zaživi u svakom smislu.
Vedran u slobodno vrijeme prati Hajduk kada god stigne. Zbog poslovnih i privatnih obveza kaže da se ne bi baš nagradio epitetom najvjernijeg navijača, ali svaki uspjeh i neuspjeh Hajduka proživljava vrlo emotivno.
Vrijedi li i kod vas izreka “I pape i dida bili su Torcida”?
– Za mojeg oca, brata i mene postoje tri bitna sportska kluba: KK Zadar, uz koji smo brat i ja odrasli trenirajući u nižim kategorijama, NK Zemunik Donji, za koji je igrao moj otac, i Hajduk, za koji svi navijamo – odgovorio nam je kao iz topa.
Što se tiče hobija, kaže kako ima nevjerojatnu sreću da se bavi poslom koji obožava pa ga najčešće doživljava kao svoj nadraži hobi.
– Na nesreću mojih prijatelja, pomalo se bavim i glazbom pa ih ponekad kažnjavam puštanjem svojih pjesama, a kada uspijemo skupiti 12 zdravih koljena ili deset funkcionalnih kralježnica, odigramo partiju košarke ili nogometa – kroz smijeh kaže Vedran.

Cjelokupni iznos nagrade, a radi se o 25 tisuća kuna, donirali za otkup dionica Hajduka

Izložba pristiglih rješenja za tematski park kod Poljuda u srijedu je navečer svečano otvorena u City Center One u Splitu, a zainteresirani će je moći pogledati do 10. siječnja.

Udruga Naš Hajduk i službeno je predala nagrade za pet najboljih radova prema stručnom žiriju, a važno je napomenuti kako su pobjednici Ozana Ursić i Vedran Kasap odlučili cjelokupni iznos nagrade, a radi se o 25 tisuća kuna, donirati za otkup 24,53 posto dionica Hajduka.

- Ne mogu opisati osjećaje, oboje smo navijači Hajduka. Odmah smo prionuli poslu i dogovorili se da ako rad na koncu po našem mišljenju ne bude kako treba da ni nećemo slati idejno rješenje. Kad smo napravili mislili smo da je to to. Čestitam ostalim natjecateljima i udruzi, rekao je Vedran Kasap. Njegova kolegica Ozana dometnula je kako se nada da će i sama realizacija biti uspješna te da će park postati reprezentativni dio grada Splita.

U ime Udruge okupljenima se obratio i tajnik Ivan Rilov:

- Ponosan sam da se i van nogometnog kluba uspješno prenose vrijednosti poput časti, odgovornosti, stručnosti i transparentnosti. Ove vrijednosti su bitne i za društvo te su putokaz gdje treba ići. Druga misao je kako treba težiti multidisciplinarnom rješavanju problema i nastojati to provoditi i u drugim projektima koji se pripremaju.

Kako je protekao sam rad žirija pojasnio je arhitekt Dujam Ivanišević, koji je prije svega istaknuo multidisciplinarnost žirija, koji je uz arhitekte okupio i druge stručnjake, kako bi pobjednički rad bio čim bolji i praktično izvediv.

- Rad je iznimnog potencijala i nudi novi javni gradski prostor te će postati njegova atrakcija. Čestitam svim radovima te naglašavam kako se ovaj projekt ističe po lakoći održavanja.

O utjecaju rada na samu gradsku vizuru nekoliko je riječi kazao predsjednik Društva arhitekata Splita Dragan Žuvela.

- Nakon godina borbe lijepo je vidjeti da NH na ovaj način oplemenjuje javni prostor koji se na drugim mjestima gubi. Našao se rad koji zadovoljava sve kriterije i trebao bi biti pokretač nove energije u uređivanju javnog prostora. Ovo je način prikazivanja ljubavi prema gradu. Čestitam žiriju i pobjednicima i ovime smo svi na dobitku, dovršio je Žuvela.

Čitavu svečanost svojim prisustvom uveličali su i donatori koji su već donirali 7.500 kuna za otkup dionica te time i osigurali svoje mjesto u tematskom parku, autori koji su sudjelovali na natječaju za sam park, predsjednik Hajduka Ivan Kos s članovima Nadzornog odbora kluba, kao i stručni stožer prve ekipe na čelu s trenerom Željkom Kopićem.

Privremeni boravak pretvorio se u trajni

Vedrana su ratne okolnosti i vizionarstvo njegovih roditelja odveli u Zagreb, a boravak izvan Zadra iz privremenog se pretvorio u trajni.

– U Zadru sam tjedan dana pohađao Prirodoslovno-matematičku gimnaziju, a onda su nemili događaji prekinuli rad škola. Nekoliko mjeseci kasnije upisao sam Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Nakon završetka srednje škole upisao sam Studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu, a nakon dobivanja diplome ostao sam jednim dijelom u edukaciji, a drugim dijelom počinje moja karijera profesionalnog dizajnera – kaže Vedran.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pobjednici natječaja za tematski park [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2017-12-20 11:15:39 [created_by] => 39370 [created_by_alias] => Ana Franić, PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-12-20 13:13:06 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-12-20 11:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7608 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2017\/12\/20\/SD Portal\/9388201.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/12\/20\/SD Portal\/9391756.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/12\/20\/SD Portal\/9388202.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/12\/20\/SD Portal\/9388198.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1168"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14957206 Threads: 2 Questions: 3146277399 Slow queries: 7017007 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234884605 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/cjelokupni-iznos-nagrade-donirali-za-otkup-dionica-nisam-najvjerniji-navijac-hajduka-ali-svaki-poraz-prozivljavam-emotivno-522800 [printLink] => /sport/hajduk/cjelokupni-iznos-nagrade-donirali-za-otkup-dionica-nisam-najvjerniji-navijac-hajduka-ali-svaki-poraz-prozivljavam-emotivno-522800?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 810 [name] => HAJDUK [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 359607 [name] => tematski park Poljud [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tematski-park-poljud [link] => /tag/tematski-park-poljud ) [2] => stdClass Object ( [id] => 360491 [name] => Vedran Kasap [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vedran-kasap [link] => /tag/vedran-kasap ) [3] => stdClass Object ( [id] => 360492 [name] => Ozana Ursić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ozana-ursic [link] => /tag/ozana-ursic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pobjednici natječaja za tematski park [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Cjelokupni iznos nagrade donirali za otkup dionica: 'Nisam najvjerniji navijač Hajduka, ali svaki poraz proživljavam emotivno' [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-11-57-38-39370 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/12/20/SD Portal/9388201.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/12/20/SD Portal/9388201.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/12/20/SD Portal/9391756.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/12/20/SD Portal/9388202.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/12/20/SD Portal/9388198.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Zadranin sa zagrebačkom adresom, 40-godišnji Vedran Kasap, diplomirani je dizajner, docent na Arhitektonskom fakultetu – Studiju dizajna u Zagrebu i suvlasnik tvrtke “Clinica studio”. 
Njegov rad postao je poznat cijeloj Hrvatskoj u petak, kad je s kolegicom Ozanom Ursić, u konkurenciji 18 radova, pobijedio na natječaju Udruge “Naš Hajduk” za idejno rješenje tematskog parka nogometnog kluba Hajduk na Poljudu.
– Na natječaj smo se prijavili zbog više razloga. Prvenstveno nam je bio profesionalni izazov raditi na ovakvom tipu projekata koji su kod nas, a i u svijetu, vrlo rijetki. Motivirala nas je tema i samo značenje prostorne instalacije, kao i dalmatinski urođena ljubav prema fenomenu koji se naziva Hajduk – započinje nam svoju priču Vedran, koji s Ozanom surađuje posljednjih šest godina na projektima iz područja izložbenog i muzejskog dizajna, industrijskog dizajna i dizajna interakcija.
Kako ste došli na ideju tematskog parka?
– Odradili smo nekoliko “brainstorminga” kako bismo pokušali iskristalizirati zadovoljavajući koncept. Želja nam je bila formirati skup objekata s kojima posjetitelji mogu ostvariti interakciju kako na fizičkom uporabnom, tako i na doživljajnom, nematerijalnom nivou. Kroz idejna rješenja razrađivali smo scenarije u kojima se djeca i odrasli okupljaju i koriste te objekte kao klupe, ležaljke, stolove i igralište, te stvaraju uspomene novim iskustvima i bilježenjem svoje prisutnosti u parku fotografijama i videima – objašnjava Vedran.
U sklopu projekta u blizini Poljuda bit će postavljena slova visine 3,5 metra izrađena od tehnobetona koja će tvoriti riječ “Hajduk”.
Skup različitih individua
– Investitor je jasno postavio zahtjev za formiranjem prostora koji će u sebi integrirati i do 5000 imena donatora kluba. Zbog toga smo se odlučili koristiti vertikalne površine slova na kojima će biti postavljane kvadratne pločice s imenima donatora, kao vječni podsjetnik na njihovu podršku klubu. Na simboličkoj razini pločice objašnjavaju fenomen Hajduka kao skupa različitih individualaca okupljenih oko jedne ideje i iracionalne ljubavi prema klubu, koje gledanjem iz prave pozicije dobivaju puni smisao – govori Kasap, dodajući kako se ideja temelji na optičkoj igri koja proizlazi iz dinamičkog odnosa promatrača i objekata u parku.
Vedran i Ozana već su radili zajedno na dvadesetak projekata za većinu hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode, i to za interpretacijske, edukacijske i posjetiteljske centre, za poučne staze i prostorne instalacije, a bave se i scenografijom te dizajnom stalnih muzejskih postava.
– Kompleksnost tih projekata zahtijeva interdisciplinarni rad, pa imamo mrežu sjajnih suradnika poput Vanje Cuculića, Vladimira Končara, Marka Šesnića, Gorana Turkovića, Dragane Lucije Ratković Aydemir i mnogih drugih stručnjaka iz raznih područja s kojima smo osvojili mnoge nagrade i priznanja.
Kaže da su inače vrlo samokritični prema svojim radovima, ali su s ovim idejnim rješenjem bili vrlo zadovoljni i nadali su se da će osvojiti jednu od nagrada.
– Sretni smo i ponosni zbog pobjede, jer dobiti priliku da ostavimo autorski trag vezan uz jednu takvu instituciju kao što je Hajduk dogodi se jednom u životu. Želja nam je da ljubitelji kluba, ali i ostali posjetitelji uživaju u prostoru parka i našoj instalaciji – govori Vedran, objašnjavajući kako se s Ozanom prilikom prijavljivanja natječaja dogovorio da će, ako pobijede, novac od nagrade donirati projektu otkupa dionica i tako ga podržati.
Pri toj odluci ostaju i dalje, jer vjeruju u ovaj projekt i želja im je da zaživi u svakom smislu.
Vedran u slobodno vrijeme prati Hajduk kada god stigne. Zbog poslovnih i privatnih obveza kaže da se ne bi baš nagradio epitetom najvjernijeg navijača, ali svaki uspjeh i neuspjeh Hajduka proživljava vrlo emotivno.
Vrijedi li i kod vas izreka “I pape i dida bili su Torcida”?
– Za mojeg oca, brata i mene postoje tri bitna sportska kluba: KK Zadar, uz koji smo brat i ja odrasli trenirajući u nižim kategorijama, NK Zemunik Donji, za koji je igrao moj otac, i Hajduk, za koji svi navijamo – odgovorio nam je kao iz topa.
Što se tiče hobija, kaže kako ima nevjerojatnu sreću da se bavi poslom koji obožava pa ga najčešće doživljava kao svoj nadraži hobi.
– Na nesreću mojih prijatelja, pomalo se bavim i glazbom pa ih ponekad kažnjavam puštanjem svojih pjesama, a kada uspijemo skupiti 12 zdravih koljena ili deset funkcionalnih kralježnica, odigramo partiju košarke ili nogometa – kroz smijeh kaže Vedran.

Cjelokupni iznos nagrade, a radi se o 25 tisuća kuna, donirali za otkup dionica Hajduka

Izložba pristiglih rješenja za tematski park kod Poljuda u srijedu je navečer svečano otvorena u City Center One u Splitu, a zainteresirani će je moći pogledati do 10. siječnja.

Udruga Naš Hajduk i službeno je predala nagrade za pet najboljih radova prema stručnom žiriju, a važno je napomenuti kako su pobjednici Ozana Ursić i Vedran Kasap odlučili cjelokupni iznos nagrade, a radi se o 25 tisuća kuna, donirati za otkup 24,53 posto dionica Hajduka.

- Ne mogu opisati osjećaje, oboje smo navijači Hajduka. Odmah smo prionuli poslu i dogovorili se da ako rad na koncu po našem mišljenju ne bude kako treba da ni nećemo slati idejno rješenje. Kad smo napravili mislili smo da je to to. Čestitam ostalim natjecateljima i udruzi, rekao je Vedran Kasap. Njegova kolegica Ozana dometnula je kako se nada da će i sama realizacija biti uspješna te da će park postati reprezentativni dio grada Splita.

U ime Udruge okupljenima se obratio i tajnik Ivan Rilov:

- Ponosan sam da se i van nogometnog kluba uspješno prenose vrijednosti poput časti, odgovornosti, stručnosti i transparentnosti. Ove vrijednosti su bitne i za društvo te su putokaz gdje treba ići. Druga misao je kako treba težiti multidisciplinarnom rješavanju problema i nastojati to provoditi i u drugim projektima koji se pripremaju.

Kako je protekao sam rad žirija pojasnio je arhitekt Dujam Ivanišević, koji je prije svega istaknuo multidisciplinarnost žirija, koji je uz arhitekte okupio i druge stručnjake, kako bi pobjednički rad bio čim bolji i praktično izvediv.

- Rad je iznimnog potencijala i nudi novi javni gradski prostor te će postati njegova atrakcija. Čestitam svim radovima te naglašavam kako se ovaj projekt ističe po lakoći održavanja.

O utjecaju rada na samu gradsku vizuru nekoliko je riječi kazao predsjednik Društva arhitekata Splita Dragan Žuvela.

- Nakon godina borbe lijepo je vidjeti da NH na ovaj način oplemenjuje javni prostor koji se na drugim mjestima gubi. Našao se rad koji zadovoljava sve kriterije i trebao bi biti pokretač nove energije u uređivanju javnog prostora. Ovo je način prikazivanja ljubavi prema gradu. Čestitam žiriju i pobjednicima i ovime smo svi na dobitku, dovršio je Žuvela.

Čitavu svečanost svojim prisustvom uveličali su i donatori koji su već donirali 7.500 kuna za otkup dionica te time i osigurali svoje mjesto u tematskom parku, autori koji su sudjelovali na natječaju za sam park, predsjednik Hajduka Ivan Kos s članovima Nadzornog odbora kluba, kao i stručni stožer prve ekipe na čelu s trenerom Željkom Kopićem.

Privremeni boravak pretvorio se u trajni

Vedrana su ratne okolnosti i vizionarstvo njegovih roditelja odveli u Zagreb, a boravak izvan Zadra iz privremenog se pretvorio u trajni.

– U Zadru sam tjedan dana pohađao Prirodoslovno-matematičku gimnaziju, a onda su nemili događaji prekinuli rad škola. Nekoliko mjeseci kasnije upisao sam Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Nakon završetka srednje škole upisao sam Studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu, a nakon dobivanja diplome ostao sam jednim dijelom u edukaciji, a drugim dijelom počinje moja karijera profesionalnog dizajnera – kaže Vedran.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>




[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/cjelokupni-iznos-nagrade-donirali-za-otkup-dionica-nisam-najvjerniji-navijac-hajduka-ali-svaki-poraz-prozivljavam-emotivno-522800 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=947a6d1bddd90a77f17d580d1516a0966563cdb5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Cjelokupni+iznos+nagrade+donirali+za+otkup+dionica%3A+%26%23039%3BNisam+najvjerniji+navija%C4%8D+Hajduka%2C+ali+svaki+poraz+pro%C5%BEivljavam+emotivno%26%23039%3B&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fcjelokupni-iznos-nagrade-donirali-za-otkup-dionica-nisam-najvjerniji-navijac-hajduka-ali-svaki-poraz-prozivljavam-emotivno-522800 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fcjelokupni-iznos-nagrade-donirali-za-otkup-dionica-nisam-najvjerniji-navijac-hajduka-ali-svaki-poraz-prozivljavam-emotivno-522800 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pobjednici natječaja za tematski park [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukpobjednici natječaja za tematski park

Cjelokupni iznos nagrade donirali za otkup dionica: 'Nisam najvjerniji navijač Hajduka, ali svaki poraz proživljavam emotivno'

Piše Ana Franić, PSD
20. prosinca 2017. - 12:15

Zadranin sa zagrebačkom adresom, 40-godišnji Vedran Kasap, diplomirani je dizajner, docent na Arhitektonskom fakultetu – Studiju dizajna u Zagrebu i suvlasnik tvrtke “Clinica studio”. 
Njegov rad postao je poznat cijeloj Hrvatskoj u petak, kad je s kolegicom Ozanom Ursić, u konkurenciji 18 radova, pobijedio na natječaju Udruge “Naš Hajduk” za idejno rješenje tematskog parka nogometnog kluba Hajduk na Poljudu.
– Na natječaj smo se prijavili zbog više razloga. Prvenstveno nam je bio profesionalni izazov raditi na ovakvom tipu projekata koji su kod nas, a i u svijetu, vrlo rijetki. Motivirala nas je tema i samo značenje prostorne instalacije, kao i dalmatinski urođena ljubav prema fenomenu koji se naziva Hajduk – započinje nam svoju priču Vedran, koji s Ozanom surađuje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 13:57