StoryEditorOCM
Hajdukplanovi za budućnost

Čelnici Hajduka i Grada razgledali zdanje po uzoru na koje će se graditi novi stadion Bijelih

Piše frane vulas
25. ožujka 2024. - 21:50

Visoka delegacija Hajduka i Grada Splita bila je u Slovačkoj kako bi razgledala stadion po uzoru na kojeg bi se gradio novi stadion Hajduka na Brodarici.

Čelnici ‘bijelih‘ i Grada otišli su u Bratislavu. Tamo su razgledavali stadion ‘Tehelne pole‘, Nacionalni stadion. Riječ je o multifunkcionalnom zadnju kapaciteta 22.500 gledatelja završenom 2019. godine. Njegova izgradnja tada je stajala 98,5 milijuna eura. Na njemu domaće utakmice igraju Slovan iz Bratislave i reprezentacija Slovačke. Na stadionu se održavaju i veliki koncerti. Na njemu su između ostalih nastupali i Dua Lipa, Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode...

U delegaciji koja je iz grada pod Marjanom stigla u Slovačku bili su i dogradonačelnik Antonio Kuzmanić i član Uprave Hajduka Ivan Matana. Razgledavali su stadion, travnjak...

Tehelne pole (u prijevodu sa slovačkog ‘Cigleni teren‘, tako se zvao stari stadion koji je srušen 2013. godine) je stadion engleskog tipa, bez atletske staze, s potpuno natkrivenim tribinama.

- Ovo je jedan od najmodernijih stadiona svoje kategorije. Nije neuobičajeno da nas posjećuju nogometne delegacije. Već su dolazili iz Bergama, Sparte Prag, Dortmunda… Uz moderni izgled, sve privlači ekološki aspekt, zelena tehnologija. Za grijanje i hlađenje se koriste podzemne vode. Ovo je jedan od najzelenijih stadiona Europe - pojasnio je Pavol Komorník, generalni direktor stadiona za portal sport.noviny.

- Razgledali smo nekoliko stadiona. Ovaj zadovoljava naša očekivanja. Lijep je i zadovoljava ekološke standarde. Željeli bismo naš stadion napraviti na sličan način – rekao je Kuzmanić za isti izvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:07