StoryEditorOCM
Domaći nogometeuro ogled

Željko Sopić uoči povijesne utakmice: Protiv Lilla će istrčati 11 lavova

Piše Hina
30. kolovoza 2023. - 19:00

Svjestan sam situacije, ali siguran sam da će u četvrtka protiv Lillea istrčati 11 lavova i dati sve od sebe da uđemo u skupinu Konferencijske lige, rekao je Željko Sopić, trener Rijeke uoči sutrašnjeg uzvratnog susreta playoffa Konferencijske lige protiv francuskog sastava.

Francuski sastav u Rijeku stiže s prednošću 2-1 iz prvog susreta, a domaćin će na svom terenu tražiti plasman u skupine europskog natjecanja peti put u posljednjih deset godina.

"Prije svega imamo aktivan rezultat, nažalost više nema pravila da gol u gostima vrijedi duplo. Moramo pobijediti s dva razlike za prolazak, to je jednostavno na papiru. Problem je što na drugoj strani stoji Lille, bez obzira što je zadnju utakmicu u prvenstvu izgubio 1-4. Svjestan sam situacije, ali siguran sam da će istrčati 11 lavova i dati sve od sebe da uđemo u skupinu Konferencijske lige, rekao je Željko Sopić, trener Rijeke na današnjoj novinarskoj konferenciji.

Sopić nije želio otkriti sastav koji će sutra istrčati na Rujevicu.

"Vidjet ćemo nakon treninga kakva je krvna slika momčadi. Ovi igrači koji zbog ozljeda do sada nisu participirali, plus Radeljić koji se ozlijedio u Lilleu, vrlo vjerojatno nam neće moći pomoći," kazao je.

Prije deset godina Rijeka je senzacionalno prošla u Stuttgart i svi se nadaju kako bi to mogla ponoviti i protiv ugledne francuske momčadi.

"Rijeka je tada napravila veliko iznenađenje, ali nogomet je pokazao svoje čari da uvijek ne pobjeđuje najbolji. Kada se mi mjerimo s Lilleom, svi će reći da nemamo šanse. Ali tamo smo pokazali da možemo hrabro igrati," poručio je Sopić.

Lille u Rijeci neće trenirati, a zanimljivo neće imati niti novinarsku konferenciju.

"Tako su odlučili, to je njihovo pravo," kratko je kazao Sopić.

Rijekin trener je naglasio kako se momčad dobro pripremila za suparnika.

"Znamo na koji način ih želimo napasti. Međutim, to je momčad koja ima veliku kvalitetu, ne smijemo grlom u jagode. Neće biti lako, ako ćemo sve zavući iza teško ćemo zabiti dva gola. Znamo plan, pokušat ćemo. Moramo biti strpljivi, naša prednost će biti brzina terena na Rujevici. Moramo se držati plana igre."

Posljednjih dana spominje se i povratak Marka Pjace u hrvatski nogomet i to u redove Rijeke.

"Trenirao sam Marka kada sam bio pomoćni trener Cici Kranjčaru. Imao je problema s ozljedama, a koliko znamo on je igrač Juventusa," kazao je. 

Veldin Hodža je poručio kako će momlad pružiti svoj maksimum.

"Dat ćemo maksimum, imamo aktivan rezultat, veselimo se utakmici. Četvrtak je nova prilika i novo dokazivanje," kazao je Hodža.

"Nije lako uvijek igrati na visikom nivou, ali vidjet ćete 11 lavova, dat ćemo sve od sebe," dodao je Hodža prokomentiravši snagu francuskog sastava.

"Odigrali smo prvu utakmicu, osjetili smo ih. Znamo gdje su opasni, ali imamo svoj plan," poručio je.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 05:35