StoryEditorOCM
Domaći nogometoproštaj u puli

Zekić otvorio dušu uoči odlaska iz Koprivnice, evo kako vidi Hajduk u finalu Kupa: ‘Nikad ne smiješ biti presiguran‘

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
23. svibnja 2023. - 07:37

U završnici prvenstva, kad je trebalo pokazati najviše, Slaven Belupo je pokazao najmanje. Zašto je tome tako ostaje za analizu ljudima u klubu, no stvari već dulje vrijeme nisu kako treba, a sve je kulminiralo nakon što je Zekić najavio odlazak, te poslije poraza od Hajduka u polufinalu Kupa - pišu Sportske novosti.

U posljednjih pet prvenstvenih nastupa Farmaceuti su značajno pali u formi, upisali su tri poraza i dva remija, k tome u posljednja tri kola nisu uspjeli postići niti jedan pogodak.

- Tako je to u životu. Nekad ti ide, nekad ti ne ide. Nekad dođeš do nekog plafona i nemaš snage isplivati dalje - komentirao je Zekić nakon domaćeg poraza od Hajduka.

Energija je niska, nema kod igrača one želje i motivacije kakva je, primjerice, postojala jesenas. Jednostavno, događanja unutar kluba nisu mogla proći nezapaženo ni kod neposrednih proizvođača.

- U svemu tome treba izvući pouke, klub ima vremena vidjeti koje će igrače ostaviti i kakav će kadar biti na godinu. Mi smo ostvarili nešto o čemu nitko nije razmišljao, bili smo u polufinalu Kupa, u borbi za četvrto mjesto u 95 posto trajanja prvenstva. Naravno da je i meni žao što izgledamo tako kako izgledamo, ali to su sad stvari za malo dublju analizu. I ja za svoju buduću trenersku karijeru, i dečki koji su još dovoljno mladi da prepoznaju nekakve trenutke i da prestanu kukati.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

Pomalo emotivno

Iako su mu u klubu navodno zamjerali da neke igrače nije dovoljno afirmirao, osjetio je potrebu jednu stvar naglasiti:

- Moram iskreno reći, ovo što sam ja radio ove godine, koliko sam davao šansu pojedinim igračima, zaista samo u interesu kluba... A neki igraju po desetak utakmica bez učinka. Ako im se to dogodi više ikad u životu, ja ih molim da mi pošalju razglednicu!

Zekić se od Koprivnice oprostio porazom, ali je kod velikog broja navijača stekao simpatije, bez obzira na tu nesretnu završnicu sezone kojom se nitko u klubu ne može ponositi. Dobio je poklon kluba, skandirale su mu Podravske štuke i ostali gledatelji.

- Nisam previše razmišljao o tome, ipak je na kraju bilo pomalo emotivno. Bez emocija se ovaj posao ne može raditi, naravno da mi je drago da su me ljudi pozdravili na ovakav način. Pozdravljaju me već mjesec i pol dana po gradu, tako da se ja konstantno opraštam, ali nadam se da ću se oprostiti s dobrom igrom u Puli. I nakon Hajduka sam apelirao na igrače, vjerojatno im nije svejedno kako će završiti sezonu, na kojoj poziciji i u kakvom krajnjem osjećaju...

Kako vidi Hajduk uoči finala Kupa sa Šibenikom?

- Hajduk je u petak bio odličan, posebice u prvom poluvremenu kad su imali dosta zamjena koje su donijele određenu svježinu. Hajduk prije mjesec dana i sad, to su dvije različite momčadi. Zaista igraju nogomet onako kako se treba igrati, jako su kompaktni, jako dobri u priključku. Što se tiče Kupa, trener Leko ima puno iskustva. Šibenik je u teškoj situaciji, ali Kup je jedna utakmica i nikad ne smiješ biti presiguran u nešto jer se u životu i nogometu jako brzo okrene na lošu stranu. Naravno da Hajduk jest favorit, ali to mora pokazati na Rujevici - zaključio je Zekić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 07:43