StoryEditorOCM
Domaći nogometskup čelnih ljudi

Važni razgovori u Saudijskoj Arabiji, Kustić se sastao s prvim čovjekom FIFA-e, svi hvale Hrvatsku

Piše Sport SD
21. prosinca 2023. - 10:31

Krovna svjetska nogometna organizacija, Fifa, organizirala je sastanak čelnih ljudi nogometnih saveza u saudijskom Jeddahu, a delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza predvodio je predsjednik Marijan Kustić, objavio je HNS.

U Jeddahu se ovoga tjedna odvija završnica FIFA Svjetskog klupskog prvenstva, a finale će imati i zapaženi hrvatski "štih" - vatreni dvojac u redovima Manchester Cityja, Mateo Kovačić i Joško Gvardiol, natjecat će se u petak za titulu svjetskog klupskog prvaka protiv brazilskog Fluminensea.

Završnicu ovog natjecanja Fifa je iskoristila i za nekoliko drugih aktivnosti pa je tako prije polufinala održan sastanak Fifinog Vijeća, a uoči finala organiziran je Summit za čelne ljude svjetskih nogometnih saveza.

Uz predsjednika Marijana Kustića, u delegaciji Saveza je voditelj odjela međunarodnih poslova, Josip Tomaško. Fifa je na Summitu predstavila novi model svjetskog klupskog prvenstva koji će započeti od 2025. godine kada će domaćin biti SAD, a uz to su najavljene i druge promjene, poput svjetskog prvenstva za U-17 reprezentacije koje će biti održavano svake godine.

Također, predsjednici nogometnih saveza Indonezije i Kostarike govorili su o iskustvima organizacije velikih natjecanja, a predsjednici nogometnih saveza Čilea i Poljske najavili su domaćinstvo svjetskih prvenstava za reprezentacije do 20 godina.

- Zadovoljstvo nam je sudjelovati na ovakvom forumu gdje se razgovara o idejama i natjecanjima koje će oblikovati svjetski nogomet idućih godina, a drago mi je što je velika važnost pridana razvoju nogometne infrastrukture diljem svijeta. Predsjednik Infantino čestitao nam je još jednom na izvrsnim rezultatima naše reprezentacije, koja je mnogima ovdje primjer kako jedna mala zemlja može ostvariti velike rezultate. Drago nam je i što ćemo moći u finalu podržati naše reprezentativce, kojima želim svu sreću u finalu protiv Fluminensea - izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:56