StoryEditorOCM
Domaći nogometČeka se odluka

Vatreni pred transferom karijere, želi ga klub iz Premier lige: to su jako loše vijesti za Dinamo

Piše SPORT SD
18. listopada 2023. - 19:22

Borna Barišić u kolovozu je proslavio petu godišnjicu dolaska u Glasgow i potpisa za Rangerse. Hrvatski reprezentativac u tom je periodu odigrao 214 utakmica za škotski klub, upisavši devet pogodaka i čak 52 asistencije. Ujedno, postao je Hrvat s najviše nastupa za klub s Ibroxa, s obzirom na to da je drugoplasirani Dado Pršo skupio 117 nastupa za Rangerse, pišu Sportske novosti.

Iako Barišić ima važeći ugovor s klubom do kraja svibnja iduće godine, Škotsku bi mogao napustiti i ranije. I preseliti u drugi kraj Ujedinjenog Kraljevstva. Naime, kako prenose otočki mediji, za usluge 30-godišnjeg Osječanina zainteresiran je Nottingham Forest.

Dvostruki prvak Europe (1979. i 1980.) za Vatrenog je zagrizao već prošle godine, kada su Rangersi, kako navode Englezi, odbili i ponudu Trabzonspora. Forest trenutačno igra drugu uzastopnu sezonu u Premier ligi, dok su prošle godine preživjeli među elitom osvojivši 16. mjesto, u novu su sezonu krenuli nešto bolje, osvojivši devet bodova u prvih osam kola, čime drže 13. mjesto.

No klub iz Glasgowa, navodi isti izvor, želi produžiti suradnju s Barišićem, a navodno su mu već i ponudili novi ugovor. Ujedno, i iz razloga kako igrač klub ne bi napustio bez odštete po završetku ugovora, kao što su to nedavno učinili Alfredo Morelos i Ryan Kent, bivše zvijezde Rangersa.

Barišića po nekim izvora želi dovesti i Dinamo. Nije ga uspio dovesti na ljeto, ali čime bi riješio poziciju koja ga dugo muči.

Barišić je u karijeri skupio 35 nastupa za Vatrene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:01