StoryEditorOCM
Domaći nogometsvi zadovoljni

Sprema se spektakl za službeno otvaranje Pampasa, stiže jako nogometno ime, ali igrat će se i prije

Piše Gradimir Đukarić/SN
12. lipnja 2023. - 19:16

Osijek je doznao ne samo protivnika s kojim otvara iduću sezonu, nego i protivnika s kojom se i službeno okreće nova stranica u klupskoj povijesti. Slaven Belupo imat će tu čast i privilegiju te ostati upisan kao prva momčad koja će osjetiti travnjak novog stadiona bijelo-plavih.

Utakmica Osijeka i Slavena bit će, dakle, biti prva koja će biti odigrana na novom stadionu bijelo-plavih iako će se ceremonijalno otvaranje Pampasa, odnosno Opus Arene kako će se spektakularno nogometno zdanje na obali Drave službeno zvati, dogoditi nešto kasnije.

Spektakl će, kako doznajemo, uslijediti za vrijeme reprezentativne stanke u rujnu, odnosno mjesec i pol dana nakon što na Pampasu bude odigrana prva utakmica. Čelnici Osijeka vratili su se, naime, prvotnoj ideji da za svečani čin otvaranja novog stadiona ugoste neko jako nogometno ime, ali u terminu prije početka nove sezone nije bilo moguće naći dovoljno atraktivnog, a tada dostupnog protivnika. Međutim, u vrijeme kada se bude igralo 5. i 6. kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo, odnosno tijekom prvenstvene stanke između 7. i 12. rujna, takvu ideju će biti moguće realizirati. Inače, 12. listopada na Pampasu će se igrati i utakmica kvalifikacija za Euro 2024. između Hrvatske i Turske., pišu Sportske novosti.

Kako doznajemo, prodaja sezonskih ulaznica počet će, kao i do sada, početkom srpnja. Naravno kako će se pritom nastaviti s praksom da prednosti pri kupovini imaju vlasnici godišnjih ulaznica iz prošle sezone, a kojih je bilo oko 4.500. U prvom tjednu prodaje ulaznica pravo prvootkupa imat će, dakle, stalni pretplatnici iz Gradskog vrta nakon čega slijedi njihova slobodna prodaja. Izvjesno je i kako će se prije početka prodaje sezonskih ulaznica navijačima Osijeka otvoriti vrata stadiona na Pampasu kako bi se lakše odlučili na kojem će sektoru stadiona kupiti ulaznice.

Klupske službe se, još otkako je sezona završila, sele na novo zdanje u koje će za manje od tjedan dana useliti i nogometaši. Stjepan Tomas će obaviti prozivku na Pampasu, a ondje i voditi treninge sve do odlaska na središnji dio priprema u Sveti Martin na Muri. Svlačionice su spremne (a bit će ih u prizemlju novog stadiona ukupno devet - ona prostranija i luksuznije opremljena za domaću ekipu u kojoj se između ostalog nalazi i prostor za zagrijavanje s umjetnom travom, potom skromnije opremljena gostujuća te još sedam svlačionica za Školu nogometa), kao velika i dvorana za fitness na prvom katu zapadne tribine.

Na početku priprema Bijelo-plavi će imati na raspolaganju dva travnjaka na novom zdanju - onaj središnji te hibridni u kampu u kojem će za nekoliko tjedana i svi ostali tereni biti u funkciji. Naime, trava će biti isporučena u rolama, a nakon što se oni polože tereni će za nekoliko dana biti spremni za korištenje

Stadion na Pampasu, jedini u Hrvatskoj četvrte odnosno "elitne" kategorije UEFA-e, bit će otvoren pet godina otkako je najavljen početak njegove izgradnje. Zbog pandemije koronavirusa, a onda i promjene izvođača radovi su trajali nešto dulje nego što je bilo planirano, a kako je cijena građevinskog materijala u međuvremenu bitno skočila to je utjecalo i na konačan račun.

Kompleks koji se prostire na površini od 15,3 hektara na obali Drave s potpuno natkrivenim stadionom kapaciteta 13.003 gledatelja, a koji se u slučaju potrebe može i proširiti, te pratećim kampom sa sedam terena u konačnici će koštati klub 65 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 09:58