StoryEditorOCM
Domaći nogometreakcije trenera

Karoglan preuzeo odgovornost na sebe, a o ozljedi svog najboljeg igrača Livaje je kazao: ‘Ne izgleda dobro!‘

Piše Toni Bilić i Frane Vulas
28. siječnja 2024. - 20:12

Nogometaši Rijeke u 20. su kolu SuperSport HNL-a izveli senzacionalni preokret i s 2:1 nadjačali Hajduk. Krcati Poljud ostao je razočaran, a današnji gosti u Splitu popeli su se na vrh tablice s 41 bodom, te dijeli lidersku poziciju s Bijelima. Željko Sopić prvi je sažeo dojmove nakon susreta te najavio je kako će njegova momčad nakon povratka u Rijeku oko 2 sata iza ponoći održati trening na Rujevici.

- Ne znam kad ćemo krenuti sa stadiona, ali mislim da ćemo trenirati oko 2 ujutro, kad dođemo u Rijeku. Mislim da nema smisla da ujutro imamo trening, bolje je tako. Na Rujevici imamo struje, mislim da neće biti problema – rekao je Sopić.

O samom derbiju na Poljudu Sopić je kazao:

- Odigrali smo ratničku utakmicu, nije bilo jednostavno jer smo brzo primili gol. Teško je bilo našim stoperima odgovoriti na kvalitetu i snagu Livaje, ali kad se sve uzme u obzir, bili smo bolja momčad. Teška je utakmica nakon onog leda i kiše, da se ne vraćam na prošlu utakmicu... Bilo se teško pripremiti, neki su igrači osjetili umor. Skidam kapu igračima, prva benzinska je moja. Moramo se dobro odmoriti prije svega, stvarno je io zahtjevan tjedan jer smo igrali u nekim neljudskim uvjetima.

Rijeka se ovom pobjedom izjednačila s Hajdukom na vrhu tablice, zbog boljeg međusobnog skora čak je ispred „bijelih“.

- Da je Hajduk pobijedio, ne bi se ništa riješilo. To je jedan maraton, još 17 utakmica. Onaj tko stavi ruke na nešto prije vremena, neće se dobro provesti.

Zašto ste mijenjali Pjacu?

- Igrali smo u srijedu u nehumanim uvjetima u Velikoj Gorici. Preveliki bi bio rizik s obzirom na njegovu povijest s ozljedama - pojasnio je Sopić.

Dojam je da je Rijeka dobila, a da može odigrati još i dosta bolje od ovoga?

- Znamo da naš lijevi bek Goda nije bio dva mjeseca uz pogonu. Dva mjeseca ni Selahi nije odigrao utakmicu, dok se čekao dogovor s klubom. Janković je bio bolestan četiri-pet dana... Sada ćemo se dobro regenerirati... - pojasnio je Sopić.

U sljedećem kolu na Rujevicu stiže Istra 1961.

- Sad ima puno nagaznih mina, pozivam ljude da dođu i podrže ovu mladost.

image



 

Vojko Basic/Cropix

Mislav Karoglan od Rijeke je doživio prvi poraz kao trener Hajduka.

- Čestitam Rijeci. Dobro smo otvorili utakmicu, očekivao sam da će nas taj početni gol rasteretiti. Pripremali smo se na Rijekine aute, tako su zabili dva gola Gorici, no nismo dobro reagirali kod izjednačujćeg pogotka. Očekivao sam da ćemo puno više imati loptu, ulaziti u prostore. Imali smo dosta peha, Moufi se ozlijedio, na kraju i Marko. Livajin problem sa zglobom izgleda ozbiljno. Ne izgleda dobro. No, bez obzira na to i žute kartone, imamo dovoljno širine, moramo dobro odgovoriti u Osijeku. Kleinheisler je bio dobar, ima svoju kvalitetu, ali neki igrači nisu bili na razini - kazao je Karoglan pred kamerama.

Zašto se Hajduk povukao u nastavku susreta? Jeste li to naložili igračima?

- Nisam dao igračima mig da se povučemo. Nismo igrali dovoljno nogometa, nismo se nametnuli. Kada je nešto loše, neka to ide na mene – preuzeo je Karoglan na sebe odgovornost.

Niste previše riskirali?

- Ni više ni manje nego dosad. Vidjelo se u prvih 20 minuta što smo htjeli igrati. Onda smo ušli u mlin Rijeci, nismo igrali dovoljno nogomet. Kada gledaš utakmicu nije tu bilo nekih velikih šansi. Dali su dva gola iz auta u Gorici. Pripremali smo se za to i onda... Moufi je stao malo daleko... Dosad smo u sličnim situacijama bili jako dobri.

Za Karoglana je ovo bila samo izgubljena bitka, borba za naslov prvaka ide dalje.

- Nisam letio kad smo pobjeđivali redom, neću ni sada. Ovo je maraton i imat ćemo svoju šansu za titulu.

Što ste rekli igračima u svlačionici nakon utakmice?

- Glavu gore. Ovo je udarac, ali ovo je maraton. Cilj se zna, ne odstupamo od njega. Bit će to do samog kraja velika borba – naglasio je Karoglan.

image



 

Vojko Basic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 07:03