StoryEditorOCM
Domaći nogometEuro Kvalifikacije

Slavlje hrvatskih nogometašica na Kosovu, veliku dominaciju okrunile su samo jednim pogotkom

Piše Hina
31. svibnja 2024. - 19:42

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija ostvarila je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, svladavši reprezentaciju Kosova sa 1-0 u dvoboju odigranom u Podujevu, mjestu u sjeveroistočnom dijelu Kosova

Pogodak za nova tri boda izabranica Nenada Gračana postigla je Ivana Rudelić u 58. minuti.

Hrvatska je od 42. minute imala igračicu više na terenu, jer je zbog drugog žutog kartona isključena domaća stoperica Blerta Smaili.

Iz više stvorenih prilika i šest udaraca unutar okvira vrata domaće reprezentacije, hrvatske nogometašice su uspjele jednom svladati domaću vrataricu Almu Demiri.

Hrvatske nogometašice su u skupini B4 sada na drugom mjestu sa šest bodova iz tri nastupa. Isto toliko bodova ima i vodeći Wales, ali iz dvije utakmice. Tri boda ima Ukrajina, a Kosovo je bez ijednog boda iz tri utakmice.

Tri najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine iz B razreda složene prema plasmanu u Ligi nacija, izborit će mjesto u drugom od tri kruga kvalifikacija za Euro 2025.

Sljedeći nastup u prvom krugu hrvatske nogometašice će imati u utorak, 4. lipnja, kad će u Karlovcu (20 sati) ponovno odmjeriti snage s reprezentacijom Kosova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 16:32