StoryEditorOCM
Domaći nogomettežak dan

Rijeka nije uspjela, emocije su preplavile trenera Sopića: ‘Jedino teže mi je bilo kad su mi roditelji umrli‘

Piše Sport SD
1. rujna 2023. - 07:29

Rijeka je nakon 120 minuta nogometa na Rujevici ipak kapitulirala. Pogodak Jonathan Davida za konačnih 3:2 u 109. minuti pokazao se na kraju odlučujućim. Lille se plasirao u glavnu fazu Konferencijske lige, a za Rijeku je europska avantura - završila. Željko Sopić je nakon posljednjeg sučevog zvižduka izašao pred kamere Maxsporta i pokušao sažeti svoje osjećaje - pišu Sportske novosti.

- Teško uopće mogu objasniti emociju u sebi, ovo mi je jedan od najtežih u povijesti. Jedino teže mi je bilo kad su mi roditelji umrli. Stvarno su dečki ostavili posljednji atom snage na terenu. Nažalost nas nije uspjela pomaziti božica sreće. Mogu samo reći da ovi dečki zaslužuju pun stadion protiv Varaždina. Pozivam sve da dođu jer će to biti teška utakmica zbog abnormalne potrošnje u naša posljednja tri susreta (dva s Lilleom, jedna s Dinamom) - započeo je Sopić pa nastavio:

- Mi smo se danas bacali na glavu, imali smo nekoliko prilika, nismo zabili. Nažalost to je život, ali ovo je jedini ispravan put, da se dečki doslovno ‘‘bacaju na glavu.‘‘ Tako ćemo igrati dokle god sam ovdje. Žao mi je samo jedne stvari - ova publika i ovi momci zaslužuju Konferencijsku ligu, a nadam se da će je biti iduće godine.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Ponovno je jedan od najboljih u francuskom sastavu bio 21-godišnji vratar Lucas Chevalier koji je sakupio šest obrana.

- Njihov golman je radio bravure i tamo u Lilleu. Ali nemam kome što zamjeriti, tako je to kad igramo od bolje momčadi, mi moramo svoje dvije šanse realizirati. Pomazila nas je sreća što nam je VAR poništio gol. Razgovarao sam sada s Ivanom Smolčićem koji nije mogao vjerovati kako im se odbila lopta točno na nogu, ali to je nogomet...

Na kraju je presudio Jonathan David, igrač koji vrijedi 60 milijuna eura.

- Naravno, to je ta individualna kvaliteta, ispali smo malo naivni kod pogotka, ali to je normalno, pala nam je snaga, pala je i koncentracija. Zaista, nemam što prigovoriti, znamo kakav nam je roster i kakvu širinu imamo da bismo mogli parirati ovakvom protivniku - nastavlja Sopić koji se za kraj osvrnuo na Andriju Vukčevića koji je najavio transfer u Meksiko, ali je ipak večeras istrčao na Rujevici.

- Jučer je trebao odletjeti, međutim Andrija je odlučio ostati. Na zagrijavanju smo mu dali pljesak, i pokazao koliko voli ovu ekipu. Nije gledao sebe, svoj transfer - a svi znamo da ide u Meksiko i ja mu skidam kapu što je Rijeku stavio ispred svega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:41