StoryEditorOCM
Domaći nogometeuro kvalifikacije

Prosinečki Turcima otkrio kako dobiti utakmicu protiv Hrvatske: ‘Za to je potrebna hrabrost‘

Piše Sport SD
12. listopada 2023. - 09:13

U potrazi za odgovorima što to može učiniti Hrvatska nogometna reprezentacija, turski su mediji kontaktirali legendarnog člana iste. Robert Prosinečki za Fanatik je najavio nadolazeći susret eurokvalifikacija u kojem bi pobjeda značila i gotovo pa sigurni plasman u Njemačku iduće godine - pišu Sportske novosti.

- Hrvatska je uvijek Hrvatska. Dugogodišnja praksa igranja zajedno jedan je od najvažnijih faktora koji čine razliku. Kad imate grupu igrača koji se dobro poznaju i pomažu jedni drugima, čak i ako se okupljate tri-četiri puta godišnje, te vam navike daju nadmoć. To vrijedi za Hrvatsku. Iako s vremena na vrijeme malo mijenjano sustav, igrači su uvijek sjajni - započeo je Prosinečki.

Turke će na Opus Arenu povesti Vincenzo Montella, talijanski stručnjak koji je na mjestu izbornika naslijedio Stefana Kunza. Čeka ga vatreno krštenje, baš protiv Vatrenih.

- Montella zna kako igra Hrvatska. Strpljivi smo u posjedu lopte, ne žurimo, uspješnost dodavanja toliko nam je visoka da uspava suparnika, a iz malog broja velikih šansi postižemo pogotke.

Na pitanje kako Turska može pobijediti Hrvatsku, Prosinečki odgovara da ne smiju raditi ono što svi ostali čine.

- Najlakša je opcija igrati defenzivno i tražiti kontre, ali to ionako svi rade. Potrebna je bolja taktika, pogotovo Turskoj kao ekipi koja, s obzirom na situaciju u skupini, treba pobjedu. Umjesto prepuštanja lopte suparniku i potpunog branjenja, Hrvatsku treba napasti snažnim visokim presingom. Za to je potrebna hrabrost, onda ćete isforsirati greške. Ako je cilj pobijediti, Montella treba agresiju koju je koristio kao trener Adana Demirspora.

Završno, bivši Vatreni zaključuje da je lakše reći nego napraviti.

- Naravno, to nije lako izvesti i treba staviti naglasak na obrambenu tranziciju. Turska ima probleme u obrani koje teško može prevladati u kratkom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:32