StoryEditorOCM
Domaći nogometmladi stoper

Preporučili ga Španjolci: finski reprezentativac stiže u HNL, bez odštete

Piše Robert Matteoni/SN
4. prosinca 2023. - 08:50

Vrlo dobra igra i pogotovo dobra atmosfera na tribinama, unatoč malom broju ljudi (802 službeno, ali blizu tisuću realnija brojka, zbog spornih registriranja “brojača”), osnažila je i pozitivno raspoloženje u krugu Istre 1961.

Iako je Luka Hujber ozlijeđen, dobra je vijest da je stradao lakše nego što je moglo biti temeljem ružnog pada. Isto tako, iz Beograda stižu vijesti da su problemi Lisice s mišićem minimalni, to jest da će se već za prvi trening nakon kraće pauze u prvenstvu naći u punom pogonu. Slično je i s Ekongom - pišu Sportske novosti.

David Catala će sada, po najavi, miksati kadar za kup-utakmicu u Varaždinu.

- Morat ćemo dozirati snage, ali dobro je da imamo širok krug igrača. Oni koji su trenutno u statusu alternative uvijek imaju priliku promijeniti situaciju, a to je primjer i Matheusa, koji je bio vrlo dobar sa Varaždinom.

Za utakmicu u utorak neće još biti na raspolaganju ni Douglas, koji se oporavio od ozljede mišića, ali nije još u punom ritmu za težu utakmicu i zahtjevne terene u ovom periodu. Isto vrijedi i za Erika Björkandera, čija je jesen u Puli zbilja skup pehova s nekoliko ozljeda. Šveđanin je vrlo dobar igrač sa stažom u švedskoj i turskoj elitnoj ligi i svakako nije planirao ovakav tijek pulskog boravka. Moguće je i da će u zimskom periodu tražiti novu destinaciju jer želi igrati u kontinuitetu.

U tom kontekstu Istra se već osigurava jer je potpisan finski mladi reprezentativac Ville Koski. Radi se o igraču koji će u siječnju navršiti 22 godine, ima 19 utakmica za U-21 selekciju i 1 nastup (u siječnju 2023., protiv Estonije) za A reprezentaciju Finske. Već četiri sezone igra elitnu finsku ligu, a u klubu FC Honke mu je istekao ugovor. Ljetos je već trebao stići na Drosinu, ali se procijenilo da je bolje da odigra sezonu do kraja u Finskoj, pa stigne bez odštete. Inače, tog dinamičnog stopera skautirali su iz Deportiva Alavesa i preporučili ga pulskom prvoligašu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 14:13