StoryEditorOCM
Domaći nogometstotka je blizu

Pet golova dvojice bivših hajdukovaca, nekadašnji kapetan zaradio čistu desetku, otpisani veznjak zabio dvaput

Piše F. V.
1. kolovoza 2023. - 18:42

Spektakularan i dramatičan okršaj Rudeša i Osijeka proteklog vikenda (3:4) u kojem su gosti iz Slavonije došli do pobjede poslije vodstva Zagrepčana od čak 3:0, preokret kakav u HNL-u nije viđen od 1992. godine, donio je i čak pet pogodaka dvojice bivših igrača Hajduka. Nekadašnji kapetan ‘bijelih‘ Mijo Caktaš hat-trickom po ulasku s klupe u zadnjih dvadesetak minuta donio je pobjedu svojoj momčadi, dok je veznjak Luka Pasariček koji se po dolasku iz Dinama nikada nije uspio nametnuti na Poljudu zabio drugi i treći pogodak Rudeša. Bivši član Hajduka II Pasariček nikada nije nastupio u službenim utakmicama za prvu momčad ‘bijelih‘, a zaigrao je u tri prijateljska ogleda.

Za svoje predstavu za pamćenje Caktaš je po sofascoreu nagrađen ocjenom/rejtingom deset. Pasariček je dobio rejting od ‘samo‘ 8,7. Nakon prva dva kola u prosjeku su po rejtingu Sofascorea najbolja baš spomenuta dvojica igrača, Caktaš je na prosjeku 8,95, a prvi pratitelj Pasariček na spomenutih 8,7 jer u prvom kolu nije nastupio.

Caktašu još samo dva pogotka nedostaju do ukupno 100 golova u HNL-u u dresu Hajduka i Osijeka, sada je sa 98 zgoditaka šesti najbolji strijelac HNL-a svih vremena. Rekorder Davor Vugrinec zabio je 145 pogodaka.

image
Goran Mehkek/Cropix
image

Pasariček i Lovrić

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:29