StoryEditorOCM
Domaći nogometmi se sjećamo

‘Nikad nisam imao takvih problema‘: Juranović je možda zaboravio, ali kao igrač Hajduka bio je napadnut u Zagrebu

Piše Sport SD
7. lipnja 2023. - 09:13

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović na jučerašnjoj konferenciji za medije komentirao je incident koji se dogodio u ponedjeljak na Rujevici za vrijeme prvog treninga reprezentacije kada je Marko Livaja vulgarno izvrijeđan od strane nekoliko gledtelja.

- Osuđujemo takve postupke prema hrvatskom igraču, pogotovo što ima djece koja su došla gledati svoje idole. Želimo im biti uzori. Roditelji također trebaju pokazati kako se moraju ponašati - izjavio je Juranović i nastavio:

- Bio sam u Hajduku pet godina, živio sam u Zagrebu... Nikad nisam imao takvih problema, ni kada sam igrao u Rijeci, bile su Juranovićeve riječi.

Možda je Josip Juranović potisnuo sjećanja, ali kao igrač Hajduka bio je napadnut u Zagrebu. Ovo je vijest koju smo objavili u svibnju 2016. godine...

Nogometaši Hajduka Josip Juranović i Toma Bašić napadnuti su u Zagrebu! Neposredno nakon završetka susreta Zagreba i Hajduka (2:3) u blizini stadiona u Kranjčevićevoj po svemu sudeći lokalni huligani napali su dvojicu Zagrepčana iz Hajdukovih redova Juranovića i Tomu Bašića, kao i oca i brata potonjeg. Najdeblji kraj izvukao je otac Tome Bašića kojem je zbog udarca šakom u glavu razbijena arkada. Potekla je krv te mu je pomoć pružena u bolnici. Igrači Hajduka nisu ozlijeđeni.

- Strašno, ali hvala Bogu ipak to nije gotovo ništa s obzirom na to kako je izgledalo što će se dogoditi. Potreseni smo, ali sve je još dobro i prošlo – rekao nam je nakon pretrpljenog napada veznjak Hajduka Juranović, inače iz zagrebačke Dubrave.

- Nikada dosad nikakvih problema nisam imao u svom gradu zbog toga što sam igrač Hajduka, ali nakon ovoga ne znam što mogu očekivati dalje – razočaran je bio Juranović.

image
Ante Čizmić/Cropix

Kako nam je rekao Juranović bili su na samo 30-50 metara od stadiona kada su ih maskirani huligani napali.

- Taman kada smo ulazili u automobil presrela su nas trojica huligana maskiranih kapuljačama i maramama. Dvojica su imala možda do 27 godina, treći je bio mlađi. Ušli smo svi, a pri ulasku u automobil jedan od njih uhvatio je Tomu za rame. Tomin otac je izišao kako bi zatvorio vrata automobila, zaštitio sina, a u tom trenutku ga je taj frajer udario šakom u glavu. Drugi i treći napadač imali su teleskopske palice – ispričao nam je Juranović.

Napadači su igrače Hajduka koji su u klupskim trenerkama krenuli ka svojim domovima u Zagrebu zamijenili za navijače splitskog kluba.

- U tim trenucima smo svi izletjeli iz automobila. Kada smo im rekli da smo igrači Hajduka krenuli su se ispričavati, rekli su da se to nije trebalo dogoditi, a onda su pobjegli – rekao je Juranović.

Pri bijegu jednom od napadača je ujedno ispao mobitel. To bi trebalo pomoći policiji u potrazi za napadačima. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:07