StoryEditorOCM
Domaći nogometLIGA(MENT) PRVAKA

Naš poznati ortoped otkrio koliko ćemo dugo čekati na Perišićev povratak nogometu i poručio mu: ‘Ivane, vrime je‘

Piše Braco Ćosić
24. rujna 2023. - 14:50

Prijelomne vijesti svakako privlače najviše pažnje čitatelja portala i kao takve danima su zanimljive svima. jedna od takvih bila je i ozljeda koljena našeg nogometnog reprezentativca Ivana Perišića koji sada čeka konačne dijagnoze i mišljenja stručnjaka. Gdje će se i kako ona tretirati, a potom i provesti postoperativni tretman za sada nije poznato. No, mi smo, evo, ponovno oživjeli priču o Ivanovoj ozljedi i to mi iz Imotskog. Ivan po majci ima itekakve imotske gene, a i bezbroj navijača Hajduka iz Imotske krajine i dalje uz Ivanovo ime govore i pišu "vrime je..".

Susret u njegovom rodnom gradu, s našim poznatim ortopedom i traumatologom, Imoćaninom sa zagrebačkom adresom dr. Jakovom Prencom, kroz čije su ruke uspješno prošli mnogi naši vrhunski sportaši, poput Ademija, rukometaša Ivića i Šprema, nogometaša Kulušića, Kamenara, Aliyuija, Havojića, Kalika, Vuce, Babića i mnogih drugih, svakako je za temu imao ozljedu

image

dr. Jakov Prenc

privatni arhiv dr. Jakov Prenc

Ivana Perišića. Evo što dr. Prenc o tome kaže:

- Perišiću je nastradao prednji križni ligament, u zadnje vrijeme česta ozljeda baš u nogometaša. Radi se o ozljedi najvažnijeg ligamenta koljena koja ne može zacijeliti sama već se ligament mora operativno rekonstruirati. U prosjeku nakon takve artroskopske rekonstrukcije prednjeg križnog ligamenta treba šest mjeseci za povratak u puni pogon. Nekada i do osam mjeseci.

Operacija nije jedino važna:

- Meni, kao kirurgu ortopedu koji se svakodnevno susrećem s ozljedama koljena te ih i operiram na dnevnoj bazi, bitno je, uz samu operaciju, i preoperativno stanje i postoperativna rehabilitacija. Vrlo je bitno da fizioterapeuti slijepo slijede upute u otpusnom pismu kirurga ortopeda poslije operacije. Kad vidim da se pojedini naši sportaši daju u ruke stranim bolnicama i ortopedima bude mi to nejasno, pošto mi imamo vrhunske liječnike kao i vrhunski opremljene bolnice, pogotovo u Zagrebu. Ne postoji operacija koljena koja se kod nas ne izvodi - riječi su dr. Prenca.

A koja je poruka poznatog Imoćanina za Perišića?

- Prije svega iskren i brzi oporavak našem junaku Ivanu. Kao svaki zaljubljenik u hrvatski nogomet želim i jači HNL, stoga je moja poruka Ivanu: vrime je!

image
Instagram Screenshot/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:45