StoryEditorOCM
Domaći nogometderbi kola

Na Poljudu se lomi sezona: trener Dinama objavio dobre vijesti uoči Hajduka

Piše Sport SD
29. ožujka 2024. - 10:25

Dinamo će na Veliku Subotu gostovati na Poljudu u jednom od najvažnijih derbija u novijoj povijesti. Utakmica je to koja može puno toga usmjeriti u troboju za naslov između Rijeke, Dinama i Hajduka.

Do kraja prvenstva ostalo je samo devet kola, no Modri imaju i utakmicu manje, taj famozni okršaj s Varaždinom koji se igra 17. travnja, i mogao bi odlučiti borbu za naslov - pišu Sportske novosti.

Zbog toga je uoči derbija možda čak i veći pritisak na Hajduku, jer Bijeli sada imaju samo bod prednosti ispred konkurenta iz Zagreba.

Trener Dinama Sergej Jakirović od 10 sati drži konferenciju za medije, a jedno od glavnih pitanja je stanje Martina Baturine. Dinamov motor i idejni pokretač ofenzivnih akcija i dalje vuče lakšu ozljedu, ali čini se da bi mogao zaigrati na Poljudu.

- Očekuje nas jako važna utakmica. Znamo što ona nosi. Na Poljudu se lomi sezona, ostaje još jedan krug. Svjesni smo koliko je važna. Moramo biti na visokoj razini kako bi osvojili sva tri boda. Sve držimo u svojim nogama, moramo igrati hrabro muški kako bi ostvarili svoje ciljeve.

Zdravstveni kadar? Baturina?

- Situacija s kadrom je dobra, napravili smo nekoliko dobrih treninga. Baturina je trenirao, bit će u konkurenciji. Imam dvije dvojbe. Predstavlja nam problem što su se U-21 reprezentativci kasno priključili, dugo su putovali iz Portugala.

Marko Rog?

- Ide s nama na put, Jako dobro izgleda s obzirom da deset mjeseci nije igrao.

- Idemo na pobjedu. Ovo je specifična utakmica, puno je veći fokus i koncentracija. Bit će dosta i naših navijača koji će se čuti na stadionu.

Kup?

- Mi samo gledamo utakmicu u subotu. Fokus je na prvoj utakmici. Zadnji put je Dinamo slavio prije tri i pol godine na Poljudu, u vrijeme korone. Tradicije su tu da se ruše.

image
Damir Krajač/Cropix

Koji je plan ako će dugo vremena biti neodlučeno?

- Imamo igrača koji mogu promijeniti tijek igre.

Može li utakmica odlučiti prvenstvo?

- Ništa neće biti gotovo dok matematika ne odluči, ali s psihološke strane će imati snažan utjecaj. Hajduk će sigurno imati podršku, mene pak zanima da igramo hrabro, da budemo odlučniji, okomitiji, da pucamo po golu, što nam je nedostajalo.

Strani suci?

- Sudac kao sudac. Po informacijama koje ja imam, ovaj sudac ne dozvoljava mahanje rukama, ne dozvoljava iščašena ponašanja, morat ćemo biti i mi oprezni. Uvijek analiziramo suce, njihov stil suđenja.

Zadnjih pet trenera nije pobijedilo na Poljudu?

- Nadam se da ćemo mi slaviti. u derbiju moramo biti na visokoj razini da bismo pobijedili.

U derbijima ove sezone uvijek je nešto nedostajalo Dinamu.

- Prije svih tih utakmica igrali smo europske utakmice. Igramo puno bolje doma, a ja bih volio to promijeniti. Želim da budemo hrabri i vani kao što smo doma. Moramo to promijeniti, jer puno više do konca prvenstva igramo vani.

Petar Sučić? Bilo je dosta kritičkih komentara?

- Treba respektirati njegovu odluku. Hrvatska u njemu ima lijepu budućnost na toj poziciji. Ima priliku da na reprezentativnoj razini napravi lijepu karijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:51