StoryEditorOCM
Domaći nogometrudeš bez boda

Maksimalno povjerenje Prosinečkom i nakon petog poraza: ‘Dok smo mi u klubu, posao mu je zacementiran‘

Piše Ante Šakić/SN
22. kolovoza 2023. - 07:33

Rudeš u nedjelju na Kranjčevićevoj nije uspio doći do svojih prvih bodova u povratničkoj sezoni Hrvatske nogometne lige. Hajduk je u Zagrebu slavio 2:0, a susret su Splićani riješili već nakon prvih 45 minuta.

Prvo je već u četvrtoj minuti Ivan Dolček, koji je dobio priliku zaigrati od prve minute umjesto Jana Mlakara, asistirao Marku Livaji za njegov četvrti pogodak ove sezone - pišu Sportske novosti.

Potpuna podrška

“Desetka” Bijelih je deset minuta nakon toga asistirala Dariju Melnjaku za povećanje prednosti. Rudeš je u drugom poluvremenu bio kvalitetniji protivnih, imao je nekoliko šansi, ali bez koncentracije u trenutku realizacije. Još jednom ostaje žal kod mlade momčadi Roberta Prosinečkog, da su u konačnici bili konkretniji i situacija oko kluba bi bila ugodnija. Ipak, s obzirom na stanje na tablici, moglo je biti i puno gore. Lokomotiva je pretposljednja s tek dva boda više, dok je Istra osma, s tri boda na svome kontu. Iduće kolo Rudeš će baš u Pulu, što bi moglo biti podizač atmosfere, a i stanja na tablici za Zagrepčane.

Također, moglo bi donijeti i jačanje statusa Roberta Prosinečkog, koji ionako ima potpunu podršku klupskog čelništva.

image
Željko Puhovski/Cropix

- Robert Prosinečki ima maksimalno povjerenje Uprave kluba u svoj rad! Došao je u klub poznavajući situaciju u kojoj smo se nalazili i borbu koja ga je očekivala. Novi smo u Hrvatskoj nogometnoj ligi i znalo se da posao neće biti lak. Igra koju pokazujemo puno je bolja, nemjerljivo kvalitetnija negoli u drugom rangu. On u klubu nije dugo, tek dva mjeseca, a već se vidi njegov pečat. Svatko tko je gledao naše utakmice vidi da imamo veliki potencijal, da nas nitko nije pregazio bez borbe. U nekim susretima bili smo i kvalitetniji protivnik, ali nedostajalo je malo iskustva da u završnicama budemo “hladniji”. Ostaje, naravno, žal za pokojim bodom, koji smatramo da zaslužujemo, a dok je ova Uprava ovdje, posao Roberta Prosinečkog je zacementiran! - rekao je direktor Stipe Čondrić o trenerskoj poziciji Velikog Žutog.

Dakle, Rudeš nakon pet kola domaće nogometne elite još nema bodova. Nije to ulazak u sezonu kakvom su se nadali nakon četiri godine borbe za promociju kroz zahtjevnu Prvu nogometnu ligu.

Teško za progutati

Još je u tome svemu teže “progutati” što ih nije pomazila sportska sreća i nagradila mlade igrače za zaista dobre partije koje su pružali. Imali su šanse, ali u pojedinim situacijama nedostajala je koncentracija. Epilog toga je da su Zagrepčani nakon pet kola HNL-a praznog konta. To je nakon sezone 2021./22. najlošiji start jedne momčadi u domaćoj nogometnoj eliti. Hrvatski dragovoljac je tada također bio bez boda, dok je Rudeš 2018./19. nakon istog broja utakmica imao bod. Oba kluba takav su start naknadno “platila” relegacijom u drugu lige...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:43