StoryEditorOCM
Domaći nogometoštra objava

Klis se ustao na noge! Uskok progovorio protiv sudaca: ‘Pogledajte situaciju i procijenite sami‘

Piše SPORT SD
21. listopada 2024. - 17:17
Klis, 020422. Utakmica trece HNL-JUG izmedju NK Uskok i NK Zagora na igralistu Iza grada. Na fotografiji: nogometas Uskoka (bijeli dres br. 7) Tino Sosic.Josko Supic/Cropix

Na niželigaškim travnjacima puno se toga dogodi preko vikenda, puno je uzbuđenja i strasti. Ipak, nerijetko nakon utakmica ostane jedna strana ogorčena, nezadovoljna suđenjem. U toj situaciji se sada našao Uskok iz Klisa, odlučili su u klubu dignuti glas. Spominju kako nije dosuđen nijedan jedanaesterac u njihovu korist, a prilika za dosuditi najstrožu kaznu je bilo pregršt. Objavili su i video jedne sporne situacije.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Uskok diže glas protiv nepravde!

Prije svega, čestitamo našim sportskim rivalima, Hrvatskom Vitezu iz Posedarja, na pobjedi. Sportska borba je uvijek izazov, a pobjede i porazi dio su igre. No, iako poštujemo suparnike, ne možemo šutjeti o onome što se događa na terenu – jer ako svi šute, nepravda se nastavlja!

Već smo duboko zagazili u sezonu, a jedan detalj postaje više nego očit: Uskoku nije dosuđen niti jedan kazneni udarac!

Je li moguće da smo u svakoj utakmici igrali bez ijedne situacije vrijedne penala, ili se ipak radi o nečem drugom?

Podsjećamo na utakmicu u Makarskoj protiv Zmaja, gdje je cijeli stadion mogao vidjeti kontakt – osim, naravno, onih koji su imali zviždaljku. Slične situacije dogodile su se i na našem terenu protiv GOŠK-a i Neretvanca. Ali sve je to, izgleda, samo puka “slučajnost” u očima arbitara.

Ne tražimo ništa više od poštenog suđenja – kriterij koji će biti isti za sve. Ako kazneni udarci postoje za druge, očekujemo da postoje i za nas. Pravila su jasna i trebala bi jednako vrijediti za sve klubove, bez obzira na boje dresa ili mjesto u tablici.

Uskok je poznat po tome što se nikad ne predaje, ni na terenu ni izvan njega. Upravo zato, dižemo glas i apeliramo na sve nadležne da prate što se događa – jer želimo vjerovati da naš nogomet može biti pravedan i čist. Ako želimo da sport ostane mjesto gdje se slavi trud, disciplina i poštena borba, ovakve stvari ne smiju proći nezapaženo.

Pozivamo sve ljubitelje nogometa i medije da obrate pažnju na ove situacije i zapitaju se: Je li pravda doista ista za sve?

Vi procjenite sami u videu!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 17:17