StoryEditorOCM
Domaći nogometzvone telefoni

Kako će Dalić na ovo reagirati? Hoće li ‘izvući uši‘ Robertu Prosinečkom? Novinarima to do sada nikad nije oprostio

Piše Pero Smolčić
12. listopada 2023. - 15:11
Osijek, 111023. Opus Arena. Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice kvalifikacija za Europsko nogometno prevenstvo s Turskom. Na fotografiji: Zlatko Dalic.Vlado Kos/Cropix

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ‘puknuo‘ je u lipnju na pitanje o sastavu. Tijekom konferencije za novinare upitan je o tome hoće li biti iznenađenja za Nizozemce u dvoboju Lige nacija.

- Vi ste ih ‘iznenadili‘, kada pišete tko i što igra. Trčite unaprijed i objavljujete sastave, kao da niste za nas nego protiv nas. Vidim da telefoni opet rade. To je vaše, hvala vam na tome – rekao je ljuti Dalić o temi o kojoj je već i ranije često govorio.

No, što sada? Turski su novinari zvali za mišljenje ni više ni manje nego Roberta Prosinečkog.

- Najlakša je opcija igrati defenzivno i tražiti kontre, ali to ionako svi rade. Potrebna je bolja taktika, pogotovo Turskoj kao ekipi koja, s obzirom na situaciju u skupini, treba pobjedu. Umjesto prepuštanja lopte suparniku i potpunog branjenja, Hrvatsku treba napasti snažnim visokim presingom. Za to je potrebna hrabrost, onda ćete isforsirati greške. Ako je cilj pobijediti, Montella treba agresiju koju je koristio kao trener Adana Demirspora - između ostaloga je popularni ‘Žuti‘ otkrio Turcima.

Kako će tek na ovo Dalić reagirat? Očekujemo da makar malo ‘povuče za uši‘ Prosinečkoga, ako želi ostati dosljedan. Ili ‘Žuti‘ smije, a novinari ne?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:30