StoryEditorOCM
Domaći nogometsramota u prištini

Jakirović u šoku: Ispričavam se, ovo je bruka. Preuzimam odgovornost, ovo nije Dinamo

Piše Sport SD
5. listopada 2023. - 21:37

Ispričavam se hrvatskoj javnosti i našim navijačima jer ovo sigurno ne zaslužuju, kazao je Dinamov trener Sergej Jakirović nakon 0-2 poraza u Prištini od kosovskog Ballkanija u susretu 2. kola C skupine Konferencijske lige.

Bez obzira na brojne izostanke, Dinamo je u Prištini odigrao ispod svake razine.

"Preuzimam odgovornost za ovaj poraz. Žao mi je, probali smo izvući maksimum sa postavom, sa zamjenama, ali Ballkani je bio puno bolji od nas. Ono što sam ja htio da mi radimo, oni su radili nama," kazao je strateg "Modrih" za Arenu TV.

"Ovo je za mene najteži poraz u karijeri. Pali smo bez ispaljenog metja, bila je to bruka. Vidjet ćemo što donosi sutrašnji dan," dodao je.

Jakirović je naglasio kako je njegova momčad željela pobjedu.

"Možda to u ovom trenutku nije dovoljno, ne treba zatvarati oči. Ovo nije nivo Dinama i puno igrača se treba zamisliti kako dalje. Jer ako ništa, možeš se baciti na glavu, dati sve od sebe. Nitko ti nije zabranio da dodaješ, da dribljaš, da kombiniraš. Možda je to u ovom trenutku naš maksimum. Pokušavali smo sa zamjenama, pokušali smo promjenom sustava igre. Čestitam Ballkaniju na pobjedi."

Dinamo je ponovo primio golove u posljednjim trenucima poluvremena.

"Bili su to jeftini golovi. Bez obzira koliko mi radili i analizirali dogodio se. Vrijeme je za neke druge igrače," poručio je trener hrvatskog prvaka.

Na ljestvici vodi Viktorija sa šest bodova, Dinamo i Balkani imaju po tri boda, dok je Astana na "nuli".

Dinamu sada slijede dva ogleda protiv Viktorije. Prva utakmica je 26. listopada na stadionu Maksimir, a uzvrat 9. studenog u Plzenu.

Pred medije je izašao i Tibor Halilović.

- Teško mi je komentirati prvo poluvrijeme, u drugom sam ušao, ali znali smo da će oni biti agresivni, nije bilo iznenađenja. Nismo mogli stvoriti šanse, a gol smo dobili u najgorem trenu. U drugom poluvremenu smo izašli s inicijativom, iako je to bila jalova inicijativa, nismo bili pravi. Trebamo analizirati sve i prihvatiti svaku kritiku jer stanje nije najbolje. Bitno je pobjedom završiti ovaj ciklus prije reprezentacije i otići na pauzu, pa onda analizirati.

Na press konferenciji nakon utakmice Sergej Jakirović je iznenadio jednom svojom rečenicom, više nego njegovi igrači koji su bili očajni na stadionu Fadil Vokrri.

- Prespavat ću i donijeti odluku je li ovo moja posljednja utakmica za Dinamo! Ne znam da li je to bila moja zadnja utakmica za klub. Jer smatram da sam isto odgovoran. Dajem cijelog sebe otkako sam došao u Dinamo, dajem svima šanse, na njima je da je iskoriste. Ako cijelo vrijeme pričaš da te netko buši, da te netko ne voli, onda izađi na teren i pokaži zašto si tu. Govorim apsolutno otvoreno, ja sam takav, moraju se ovi igrači dobro preispitati da li zaslužuju biti u Dinamu. Lako je pričati jedno, a na terenu pružiti nješto drugo. Ovo nije blizu razine Dinama, ovo je za mene najteži poraz. Nema ovo veze s vezom, ovo u Prištini je za mene velika bruka! Pali smo bez ispaljenog metka za mene je to nezamislivo.

Znači li to da Jakirović odlazi iz Dinama, a praktički je tek došao? Zaista nismo shvatili tu rečenicu, zašto je sam sebe gurnuo niz maksimirske stepenice, zar zaista misli da više ne može kormilariti s ovom momčadi?

Tu prvu rečenicu je kazao kad smo ga pitali je li utakmica s Kosovarima možda bila zadnja na neke igrače Dinama koji su bili živa katastrofa.

- Čestitam Ballkaniju na apsolutno zasluženoj pobjedi, oni su radili sve ono što sam htio da radi moja momčad. Postali smo momčad u skladu s onim što imamo. Pokušali smo sa zamjenama, malo i s promjenom sustava kad smo gubili 0:1, međutim, primili smo drugi gol koji je tragikomičan. Ispričavam se svim navijačima Dinama, oni ovo sigurno ne zaslužuju. Kao i kompletnoj hrvatskoj javnosti koja podržava Dinamo. I ja snosim apsolutnu odgovornost za ovo. A igrači Dinama se moraju dobro zapitati u dubini svoje duše što oni rade, što daju, jer ovo ne zaslužuje klub poput Dinama - kazao je vidno utučeni Jakirović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2024 10:49