StoryEditorOCM
Domaći nogometSuperSport HNL

Istra i Gorica remizirali u energičnoj utakmici u Puli

Piše hina
17. ožujka 2024. - 17:21

U susretu 27. kola SuperSport HNL-a Istra 1961 i Gorica su pred 1.283 gledatelja na stadionu Aldo Drosina remizirali bez golova.

Bila je to skromna predstava bez golova, ali i bez pravih prilika uz čak 33 prekršaja.

Domaćin je protiv Gorice igrao bez suspendiranog napadača Ante Ercega. Naime, Erceg je udaljen iz momčadi jer klub više nije mogao trpjeti njegove ispade i po svemu sudeći za Ecega je pulska priča završila. Gosti su pak na stadion Aldo Drosinu stigli s očajnim nizom od osam poraza i tek jednom pobjedom u zadnjih devet kola. Dinko Jeličić je zbog toga dobio otkaz, a momčad je privremeno preuzeo Mensu Mujdža.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u sedmoj minuti, Elias Filet je pucao, ali je gostujući branič Mateo Leš blokirao udarac. Filet je pucao i u 27. minuti nakon ubačaja iz kornera, ali je pucao preko gola. Francuski napadač je zaprijetio i u 37. minuti, ali je Ivan Banić bio spreman. U završnici prvog dijela nešto smo vidjeli i od Gorice, pucao je Filip Mrzljak, ali preko gola.

Bilo je to skromno prvo poluvrijeme bez većih prilika na obje strane. Niti početak drugog dijela nije donio veće pomake u igri. U 54. minuti udarac je okušao Mladen Devetak, ali ravno u Banića. U 62. minuti dalekometni pokušaj Jurića je lakoćom ukrotio domaći vratar Lovro Majkić.

Najbolju priliku gosti su imali u 81. minuti kada je pucao Štiglec, ali je Majkić sjajno obranio. U samoj završnici susreta zaprijetio Majstorović nakon udarca iz kornera, ali je pucao preko gostujućeg gola.

Nešto kasnije kolo zatvaraju Rudeš i Dinamo.

Na ljestvici vodi Rijeka sa 59 bodova, Hajduk ima 55, a Dinamo 51 bod i dvije utakmice manje. Gorica je sada šesta sa 31 bodom, dok Istra na devetoj poziciji ima 27 bodova, 20 više od Rudeša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:34