StoryEditorOCM
Domaći nogometbivši komentator

Često je nervirao hajdukovce komentarima utakmica, a sad bi mogao i neke dinamovce osvrtom na Mamićevu vladavinu

Piše Sport SD
10. veljače 2024. - 23:17

Teško da je ijedan nogometni komentator na nacionalnim televizijama više izazivao određenu vrstu emocije kod navijača Hajduka od Ivice Blažička. Često mu se znalo zamjeriti otvoreno agitiranje za najveće rivale ‘bijelih‘, a da je navijač Dinama nije ni skrivao, pogotovo pred kraj karijere.

Nekoliko puta je javno u eter poslao i poruke podrške za braću Mamić. Također, nikad nije ni skrivao svoju fascinaciju njihovim likom i djelom te je isticao njihove zasluge u Dinamu. 

Čak i kad su pobjegli od hrvatskog pravosuđa ostao je dosljedan njihovom djelu, pa i unatoč tome da je tužio Zdravka 2009. godine zbog psovanja majke na televiziji dok je Blažičko bio komentator HRT-a.

- Želim da Dinamo trajno participira u europskim utakmicama. To se u Zdravkovo vrijeme događalo. Način vođenja da je bio takav da nije uključivao ‘vox populi‘, ali preuzimao je odgovornost na sebe. Što je on prošao, što je prošla njegova obitelj to nije za baciti. Uvrede koje i dan danas dobiva i tako dalje. Otišao je negdje, bavi se nekim poslom u kojem je ponovo uspješan. Je li pola zagrebačkog sporta živjelo od Dinamovog novca? Je! Jesu li ljudi dobivali lovu na ruke? Jesu. Je li uzeo sebi? Ako je uzeo sebi, vjerojatno je, zato jer je vjerovao da mu to pripada kao provizija za transfere koji su napravljeni – kazao je bivši komentator HNTV-a u Podcast inkubatoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:22