StoryEditorOCM
Domaći nogometpitamo vas

ANKETA Što mislite o potezima Kustića - dovođenju stranih sudaca za derbije i osnivanju posebnog povjerenstva?

Piše SPORT SD
5. ožujka 2024. - 09:44

Marijan Kustić povukao je dva poteza kako bi smirio situaciju u hrvatskom nogometu koja je eskalirala nakon curenja snimki iz VAR sobe.

HNS je prvo, uz pomoć predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, osnovao posebno stručno povjerenstvo koje će analizirati sve sporne situacije s objavljenih snimki iz VAR sobe. Njega će činiti predsjednica Lada Rojc te dva člana, Miro Grgić i Darko Čeferin, kojeg je preporučio njegov prezimenjak na čelu UEFA-e, koji s njim nema nikakvih rodbinskih veza.

Također je odlučeno da će do kraja aktualne sezone međusobne utakmice Hajduka, Rijeke i Dinama suditi elitni suci Lige prvaka.

Strani suci već su dijelili pravdu na HNL travnjacima proteklih sezona i neki od njih su ostavili dobar dojam, ali treba naglasiti da Hajduk i Rijeka do kraja prvenstva imaju odigrati još 11 utakmica, a Dinamo 12, što znači da ti derbiji vjerojatno i neće odlučivati o osvajaču titule.

Komisija sudaca, s čijeg čela je otišao Bruno Marić, još uvijek je aktualna, samo je sada spala na šestoricu članova, a Ivan Novak i dalje obnaša funkciju povjerenika za odabir sudaca.

S obzirom na sve, pitamo vas: što mislite o potezima Marijana Kustića?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:21