StoryEditorOCM

Splitskom Marjanu nova svjetska medalja: Marija Uglešić u korejskom Chuncheonu osvojila juniorsku broncu

Piše hina
1. listopada 2024. - 14:29

Prvog dana Svjetskog juniorskog taekvondo prvenstva, koje je u korejskom gradu Chuncheonu okupilo više od 900 boraca iz cijelog svijeta,  Hrvatska je osvojila prvu medalju. 

Kruna prvog dana Svjetskog juniorskog prvenstva u taekvondou je brončana medalja Marije Uglešić (TK Marjan) u kategoriji do 59 kg. Na putu do medalje Uglešić je pobijedila predstavnicu Velike Britanije Avu Bet s 2:0, Jordanku Fadiu Khifran s 2:1, te Talijanku Antheu Mangione s 2:0. U polufinalu je pobjedu odnijela Iranka Aynaz Nasiri i to tek u trećoj rundi s neriješenim rezultatom 7:7 i težinskom prednosti bodova. 

Podsjetimo, u slučaju neriješenog rezultata na kraju runde, određeni udarci poput onih iz okreta ili u glavu donose prednost nad protivnikom ukoliko ih nema ili ih ima manji broj.

U utorak su nastupili i Ozana Radić  (TK Champion) i Niko Reinić (TK Activ). Radić je u kategoriji do 52 kg nakon dvije pobjede nad predstavnicama Švicarske i Omana, na put do medalje stala Kineskinja Yinuo Xu u četvrtfinalu. Niko Reinić je u kategoriji do 63 kg u  prvom kolu, usprkos velikoj želji i trudu, izgubio od Nijemca Asiana Eymena Cavusmana.

Prvenstvo se nastavlja do 6. listopada, a svoj nastup iščekuje još sedamnaest hrvatskih boraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 14:29