StoryEditorOCM
Borilački sportoviRezultati 7. kola

Hrvatska boksačka liga: Torcida odnijela 10 pobjeda, čudesni preokret Plantića, debitirali i Zadrani

Piše Sport SD
26. ožujka 2024. - 16:14

U modernoj sportskoj dvorani Srednje škole Jelkovec u Sesvetama, uz ponovo veliki odaziv klubova i natjecatelja u svim dobnim kategorijama iz cijele Hrvatske, održano je 7. kolo 1. Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi, u izvršnoj organizaciji Boksačkog kluba Sesvete, javlja Hrvatski boksački savez.

Kao i u prethodnom šestom kolu HBL-a u veljači 2024. godine u istoj, prekrasnoj dvorani Srednje škole Jelkovec, u 7. kolu na dva ringa održano je sedamdesetak mečeva, a Sudačka komisija HBS-a organizirala je i uspješno licenciranje nacionalnih boksačkih sudaca.

U više od 20 mečeva seniora bilo je vrhunskih, žestokih i dramatičnih borbi koje će se dugo pamtiti.

U izbornom meču za mjesto u reprezentaciji u teškoj kategoriji do 92 kg na Europskom prvenstvu u Beogradu, ovogodišnji doprvak Hrvatske Aron Vrnoga Gregorio (Joker Split) u tri runde dominirao je protiv bivšeg prvaka Marka Pratljačića iz Osijeka koji je stoički, na nogama izdržao sve teške udarce i serije spremnijeg i nezadrživog Karlovčanina Gregorija.

U čudesnom trileru i preokretu do 86 kg najmlađi brat Patrick Plantić pod vodstvom starijeg brata Damira preokrenuo je u trećoj rundi meč protiv iskusnijeg Torcidinog nokautera Ivana Rajčića.

Plantić je bio na rubu prekida u prvoj rundi, u naizgled nedostižnom zaostatku nakon dvije runde, da bi u trećoj uzvratio opasnom, ali umornijem Rajčiću s dva brojanja za pobjedu podijeljenom odlukom.

image
Hrvatski boksački savez

Torcidini seniori ponovo su dominirali sa sedam pobjeda u deset mečeva, uz sjajne borbe Ivana Videke, Ivana Burića, Ivana Vukasovića, Josipa Lovrića, Ivana Brkića, Filipa Mimice, Luke Vuknića… 

Posebno su žestoki bili dvoboji, pobjednički revanši seniora u srednjoj kategoriji do 75 kg Ivana Burića protiv Andrije Cinottija (Gladijator Zagreb), te Josipa Lovrića protiv Brune Filipčića (Omega Zagreb).

Torcidaš Ivan Vukasović dignuo se u polutešku kategoriju do 80 kg i s podijeljenom odlukom uspio pobijediti mlađeg Roka Nakića (Leona ZG), a nepredvidivi Ivan Vrkić snažnog i beskompromisnog Dubrovčanina Ivana Sambraila.

Za Torcidu je u seniorskoj konkurenciji i poredak u Prvoj HBL, osmu seniorsku pobjedu u 7. kolu izborila i borbena torcidašica Silvija Pavičić!

Još dvije pobjede za Torcidu, za zaokruženih ukupnih 10 trijumfa, dodali su i Torcidin mlađi senior Maro Jović i junior Ivan Bašić.

Odličnu formu u ligaškim dvobojima pokazali su i seniorski reprezentativci Filip Poturović (Nova Gradiška) i Goran Miočić (Rebel Zadar), a slavili su i Dubrovčani Marin Ivušić i Jan Kljaković, pa teškaši Jakov Ćelebija (Grom Split) i Dario Dušević (Sv. Krševan Zadar), te Danijel Šutalo (Gladijator ZG) protiv neumornog Lovre Ćoze (Bandog Zadar).

image
Hrvatski boksački savez

Prvu pobjedu u svom prvom boksačkom meču ostvario je Petar Mujkanović (Sesvete) koji dosad ima iskustva iz MMA mečeva.

Prvu pobjedu, osobnu i klupsku, izborio je mlađi senior Niko Miljanić za odnedavno novi klub u članstvu Hrvatskog boksačkog saveza, BK Delta Zadar! Čestitamo i Nikinom ocu i treneru Željku Miljaniću na učlanjenju u HBS-u!

U mlađim seniorima, u dvoboju reprezentativaca, prvak iz lake kategorije do 60 kg Matej Marton (Leona Zagreb), svladao je u višoj kategoriji do 63,5 kg prvaka u poluvelteru, Matu Jukića iz Osijeka.

U najtežoj, superteškoj kategoriji +92 kg mlađih seniora Borna Capan (Metalac ZG) strahovitim je nokautom završio meč u 3. rundi protiv Leona Dunatova iz Aresa Zadar, nakon što je Zadranin uvjerljivo vodio u bodovima i do tog trenutka ozbiljno prijetio prekidom Capanu.

U mečevima mlađih seniorki,  u međusobnom dvoboju reprezentativki za EP u Poreču, Lana Kovačić (Grom Split) pobijedila je Zadranku Emu Plazinu (Sv.Krševan), a Gabriela Vencl (David Koprivnica) u izjednačenom meču podijeljenom je odlukom 2:1 uspjela svladati Laviniju Jaić (Coloseum ZG).

Splitska interventna policajka Lorena Barbir (Marjan ST) u tri je runde bila bolja od visoke, čvrste Fabjane Alfirević (Klis).

U 7. kolu nastupili su i brojni članovi kadetskih i juniorskih selekcija – u međusobnom dvoboju kadetskih reprezentativaca Karlo Krunić (Radnički SB) bio je bolji od Leona Peića (Mladost Osijek), a junior Mario Nakić (Knin) od Zadranina Karla Kneževića (Sv. Krševan ZD), kao i Dominik Palić (Kralj Tomislav) koji je prekidom riješio meč protiv Davida Mirkovića (Brod).

image
Hrvatski boksački savez

Reprezentativci su se međusobno sučelili i u teškoj juniorskoj kategoriji do 80 kg u kojoj je Niko Goreta (Grom Split) u neizvjesnoj borbi pobijedio Juraja Tutunđića (Brod).

Zadarski Ares pod vodstvom Nike Marketina došao je u brojnom sastavu za cijeli autobus – sa 20 boksačica i boksača koji su za Ares osvojili ukupno 19 bodova. Neki su doputovali samo radi sparinga jer nisu imali protivnike u borbama za bodove!

Uspješni su bili ponovo mladi iz BK Grom Split sa 100-postotnim učinkom – šest pobjeda u šest mečeva: Lana Kovačić, Marko Lukačević, Krešimir Prkić, Karlo Turić, Niko Goreta i  Jakov Ćelebija.

U brojnom sastavu nastupio je i Gladijator ZG – u osam mečeva upisali su pet vrijednih pobjeda: kadeti Mimi Čerim Hoxhaj i Gabrijel Vasilj, juniori Jakov Polundak i Ivan Kresonja, te senior Danijel Šutalo.

Kralj Tomislav Zagreb slavio je četiri pobjede s pet natjecatelja: mlađi kadet Jona Pažin, te juniori: Luka Predojević, Fran Primorac i Dominik Palić. 

Stopostotni učinak imao je i Radnički SB, tri nastupa, tri pobjede: Karlo Krunić, Adrian Abrić i Antonio Vuković. Vodeći u juniorskoj konkurenciji Brod iz Slavonskog Broda imao je pet natjecatelja (sve juniori) i također upisao nove tri pobjede: Lucija Vidović, Barbara Princip i Mihael Bulatović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:51