StoryEditorOCM
Splitbizarno

Žena parkirala auto u Splitu, našla ga razbijenog na platou ‘Pauk službe‘: Udrio mi ga kamion Čistoće, a mene kaznilo!

Piše Božidar Lončar
9. listopada 2023. - 08:09

Čitateljica iz Podstrane će dugo pamtiti dolazak na posao. Javila nam se putem Facebooka ne bi li s nama podijelila neugodno iskustvo za koje kaže kako je "sramota Splita” za što je spremna otići i do suda. 

Kao i posljednja tri mjeseca, ova se žena parkira u Ličkoj ulici, na javnoj površini iza crkve Svete obitelji i "Spara”, par stotina metara od autobusnog stajališta Sukoišan. Prošlog četvrtka se se parkirala na mjestu na kojem se parkiraju i druga vozila.

image

Fotografija: anonimno

Privatne snimke
image
Privatne snimke
image
Privatne snimke

Kada je došla na parking nakon posla, njene Ford Fieste više nije bilo tu. Susjedi su joj rekli kako joj je auto "podigao pauk”. Kada je otišla na Pujanke u objekt Split Parkinga gdje se premještaju vozila naišla je na još jedno neugodno iznenađenje. Uz novčanu kaznu od 30 eura i 60 eura za premještanje vozila, kako nam kaže, dodatno ju je pogodilo kad je vidjela vozilo!

image

Novčana kazna koja je anonimnoj građanki uručena prilikom dolaska na Pujanke u objekt "Split parkinga".

Privatne snimke

Kako može pauk, a ne može kamion "Čistoće"?

Njena Fiesta je bila oštećena, skinuta joj je boja na prednjem braniku ispod desnog prednjeg svijetla. Pronašla je ceduljicu na kojoj piše "Kamion od Čistoće” udario. Nazovi na...”. Nakon početnog iznenađenja, kontaktirala je djelatnika Čistoće s kojim je odmah riješila problem oštećenog vozila, kaže nam. Ali tu nije kraj njenih muka.

image

Ceduljica s brojem mobitela osobe koja joj je oštetila vozilo.

Privatne snimke
image
Privatne snimke

Djelatnik Čistoće joj je rekao kako joj je on zvao Pauk-službu jer kao novi vozač još teško manevrira vozilom s kojim je trebao doći do mjesta za odlaganje otpada, preko puta mjesta gdje se parkirala. 

- Nema prometnog znaka za zabranjeno parkiranje. Svakog dana se tamo netko parkira. Moje je pitanje kako on s kamionom nije mogao proći ako je kasnije moglo proći vozilo Pauk službe i podignuti moje vozilo. 

image

Novčana kazna koja je anonimnoj građanki uručena prilikom dolaska na Pujanke u objekt "Split parkinga".

Privatne snimke
image

"Ford Fiesta" i kamion "Čistoće" na parkingu u blizini Ličke ulice 11.

Privatne snimke

Pomalo i u ljutnji, ova nam je građanka rekla kako tenk tamo može proći, ali sudeći po fotografijama i može...  Kaže nam kako je spremna ići i do suda.

Ova vozačica se službeno tereti da je počinila prekršaj o zabrani zaustavljanja ili parkiranja vozila na mjestu na kojem bi ugrožavala sigurnost drugih sudionika u prometu ili predstavljao smetnju za normalan tok prometa ili kretanje pješaka. Poslali smo upit i Odsjeku za redarstvo Upravnog odjela za komunalne poslove i čekamo odgovor. Neslužbeno, vozilo je vjerojatno podignuto jer je bilo parkirano unutar četiri metra od suprotnog ruba kolnika, što je navedeno u članku 84. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 23:10