StoryEditorOCM
SplitMANUŠANI U STRAHU

Zar će i Splićani ovo plaćati?! Ovo je mjesečna karta u zagrebačkoj garaži pod upravljanjem investitora Small Malla

Piše Split SD
13. svibnja 2023. - 07:32

Nakon najavljenog početka gradnje Small Malla, javili su se opet predstavnici kotara Lučac Manuš

- Najavljuje se početak gradnje, a stanari kotara Lučac Manuš, kao ni Vijeće Gradskog kotara još uvijek nisu dobili odgovor na ključna pitanja vezano uz gradnju projekta Small Mall.

Ni Grad Split ni investitor nas nisu obavijestili o detaljima projekta, prometom rješenju, ne znamo koliko će garažnih mjesta biti za javnu namjenu, a o cijeni tih garažnih mjesta da i ne govorimo.

image
Ante Čizmić/Cropix

Kako izgleda na koncu projekt s obzirom na to da investitor i prije početka gradnje najavljuje da će mijenjati projekt u odnosu na staru dozvolu po kojoj želi početi graditi?

Ovo su jednostavna pitanja na koje tražimo jednostavane odgovore i mi koji gotovo 30 godina očekujemo da nam se kroz taj projekt osigura minimalna razina komunalnih usluga valjda imamo pravo dobiti punu informaciju.

image
Vizualizacija

Cijena mjesečne karte u garaži u Zagrebu kojom upravlja "Best in parking" je 360 € ili 2712 kuna. Hoćemo li i mi plaćati parking po istoj cijeni? Tko si to uopće može priuštit?

Koji su planovi za javni parking u Vukovarskoj na kojem dio naših sugrađana danas ima pretplate.Gradonačelnik i investitor kažu da je ovo u interesu građana Splita i stanara Lučca Manuša i da će se ovim projektom riješiti nedostatak parkinga u centru grada pa čak toliko da bi bilo dobro da već ovo ljeto stotine kamiona dolaze kroz najprometniju ulicu u sam centar, ljeti prometno blokiranog grada.

Iz svega što smo proživjeli s ovim projektom ne možemo vjerovati na slijepo i želimo da građani Lučca Manuša dobiju nedvosmislene odgovore i to prije početka gradnje - stoji u priopćenju Vijeća GK Lučac Manuš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:26