StoryEditorOCM
Splitljetne gužve

Zahuktalo se ljeto u Splitu, pogledajte kakav je mravinjak danas vladao u gradu. Brojke sve govore...

Piše M. G.
24. lipnja 2023. - 20:11

U posljednjem smo, tipičnom lipanjskom vikendu ako je suditi po pojačanom prometu, kako u splitskoj trajektnoj luci tako i na kaštelanskom aerodromu gdje su se razmilili putnici spremni za odmor na Jadranu.

Uobičajeni ljetni pritisak na trajektnu luku ogledao se u koloni vozila koja se sporo kretala Zvonimirovom ulicom.

- Uvedena je jedna izvanredna linija u 11.45 prema Supetru, ostale linije odvijaju se prema redu plovidbe. Ovaj vikend očekujemo preko 37.000 putnika i oko 7.500 vozila. Kad uzmemo u obzir cijeli produženi vikend i pojačan promet, znači i prethodna dva dana, imat ćemo preko 68.000 putnika. A ta brojka govori kako smo do 5 posto bolji u odnosu na isto razdoblje prošle godine - procjenjuje Jadrolinijina koordinatorica Jelena Ivulić.

image
Nikola Vilić /Cropix
image
Nikola Vilić /Cropix
image
Nikola Vilić /Cropix

I u Zračnoj luci Split zadovoljni su brojem putnika...

- Situacija je odlična, pravi ljetni vikend. Negdje smo na brojkama iz 2019., a to znači da ovaj vikend imamo oko 45.000 putnika i 200 zrakoplova - govori Mate Melvan, voditelj službe prihvata i otpreme putnika u Zračnoj luci Split.

Zračni promet odvija se uobičajenim tijekom, ako i ima kašnjenja, u pitanju su male i kratke neredovitosti. Ništa značajno, veli Melvan.

- U odnosu na proteklu godinu skoro smo za četvrtinu bolji, negdje oko 20-25 posto, ali lani je ipak još trajala pandemija. Očekujemo da ćemo ove godine, što se tiče prometnih pokazatelja, imati jednak, ako ne čak i veći broj putnika kao i one najbolje 2019. godine - rekao nam je Mate Melvan izražavajući nadu u povratak u pretpandemijsko razdoblje i brojke po kojima svi dionici u turizmu pamte čuvenu 2019..

image
Nikola Vilić /Cropix
image
Nikola Vilić /Cropix
image
Nikola Vilić /Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:49