StoryEditorOCM
Split‘svi mogu osim mene‘

Vlasnik splitske agencije koji je htio ispleskati Ivoševića plaća tisuće eura globe, al‘ šiba po svome: ‘Moran negdi...‘

Piše marin prvan
24. kolovoza 2023. - 09:10

Još početkom srpnja smo pisali o turističkoj agenciji Waterworld holidays na Matejuški, a koja je - barem mjesec dana ranije - oblijepila zid oko svojih vrata šarenim ljetnim marketingom.

U međuvremenu smo od gradskih službi doznali da su svih četiri-pet panela, skrojenih po nepravilnim mjerama fasade, tu potpuno ilegalno.

Turistička agencija u centru Splita udrila gerila marketing. Preživjeli su cijelu predsezonu u ilegali, ali neće zadugo

Na kraju prvog članka smo zaključili: Izgleda da je izlet ove turističke agencije u marketing ipak bio samo predsezonskog tipa.

Kako smo li se samo prevarili.

Naime, taj napadni protuzakoniti oglašivački kolaž još uvijek stoji tamo.

image
Paun Paunovic/Cropix

Upitali smo Grad kako je moguće da čitava konstrukcija nije uklonjena i koliko je kazni do sada napisano.

- Bila su ukupno tri postupanja komunalnog redarstva. Ispisano je ukupno šest mandatnih kazni (tri za pravnu i tri za odgovornu osobu) te je izdano šest obaveznih prekršajnih naloga. Napisano je rješenje o uklanjanju koje još nije pravomoćno. Po pravomoćnosti rješenja, ukoliko stranka sama ne izvrši uklanjanje, isto će učiniti Grad Split, Odsjek za redarstvo, preko ovlaštene tvrtke, a na trošak počinitelja - odgovorili su nam.

Uspjeli smo doznati i iznose prekršajnih naloga. Oni izgledaju ovako:

1.) 1.320 EUR + 300 EUR

2.) 1.320 EUR + 300 EUR

3.) 265,45 EUR + 132,72 EUR

Dakle, riječ je o ukupno 3.638,17 eura. 

image
Paun Paunovic/Cropix

Međutim, čini se da je zarada na turistističkim turama toliko dobra da se agenciji više isplati plaćati tisuće eura kazni i grubo nagrđivati vizuru grada, nego poslovati po propisima. 

Inače, vlasnik ove agencije je već otprije poznat javnosti i to po situaciji kojoj je prethodilo ilegalno postavljanje reklama za Waterworld.

Vlasnik turističke agencije s Matejuške prijetio Ivoševiću da će mu ‘zalipit plesku‘, a svemu su kumovale ilegalne reklame. Intervenirala je policija, prijestupnik je prespavao u pritvoru

Naime, prošlog ljeta, nakon što su mu komunalni redari u samo tjedan dana dvaput ispisali kazne za neautorizirano postavljanje tzv. sendvič reklame na travnjak parkića na Matejuški, dogradonačelnik Bojan Ivošević ga je nazvao na mobitel kako bi ga upozorio da se takvo nešto više neće tolerirati. Odgovor vlasnika je bio: "Ispleskat ću te!" 

Zbog toga je morao i prespavati u pritvoru.

image
facebook screenshot

Kako bismo saznali više, i mi smo nazvali dotičnog na mobitel. Nama, srećom, nije prijetio fizičkim nasiljem, ali nam je otkrio da je napade sada usmjerio prema Banovini.

- Tužio sam ih! Zašto?! Zato što svima daju reklame, a meni ne daju! Poslali smo im dvadesetak zahtjeva i sve su ih odbili! Čak mi više ni ne odgovaraju na mailove... Žele me uništiti! - uvjeren je poduzetnik.

Ukazujemo da možda fasada stare kuće na šetnici uz more u centru grada možda nije pravo mjesto za oglašavanje plastičnim panelima od 10-ak metara kvadratnih.

- A gdje da ih stavim? Moram negdje! Sezona je, svi moramo nekako privući goste... Pa svi ovdje živimo od turizma, to vam je jasno - govori.

Naravno da nam je jasno. Pogotovo kad se prošetamo po Matejuški.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 16:52