StoryEditorOCM
Splithrvatsko nadzemlje

Večeras će se u Nadbiskupskom sjemeništu razgovarati o jednoj od najtežih tema današnjice; još stignete doći...

Piše M. U.
20. ožujka 2024. - 15:34

Hrvatsko nadzemlje u srijedu, 20. ožujka, organizira susret pod nazivom "Samoubojstvo". Organizatori kažu da je došlo vrijeme da zajedno stanemo pred ogledalo stvarnosti i započnemo iskren razgovor o jednoj od najtežih tema današnjice: o samoubojstvu.

image

Pozivnica na događaj

Hrvatsko Nadzemlje

- U ovom rođendanskom mjesecu, pričat ćemo o vrijednosti svakog života. Je li samoubojstvo grijeh? Kako pomoći osobama koje razmišljaju o samoubojstvu? Je li eutanazija samoubojstvo?

Može li se samoubojstvo opravdati višim ciljem kao što je žrtva za nekog bližnjeg? - najavljuju organizatori te kažu da će odgovore na ove, ali i brojna druga pitanja, okupljenima dati povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije te župnik Župe Presvetog Srca Isusova na Visokoj, don Ivan Terze

image

don Ivan Terze


 

Saša Burić/Cropix

Program će započeti u 20 i 30 u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. 

- Budući da se radi o jako važnoj i intrigantnoj temi, vjerujemo da će biti jako poučno i interesantno te Vas pozivamo da dođete. Na susretu će biti prikazani i dramski uradci iz radionice Hrvatskoga nadzemlja, a za glazbenu animaciju susreta zadužen je VIS Gloria s Kmana. Neka ova tema i susret budu početak promjene, poziv na zajedničku akciju i podsjetnik da smo svi mi ljudska bića koja imaju pravo na podršku i razumijevanje. U zajedništvu možemo graditi mostove prema boljoj budućnosti za sve.- govore. 

Kažu i da se radi o rođendanskom susretu Hrvatskog Nadzemlja pa će najavljeni domjenak zapravo biti prava gozba. Pozivaju svih jer, naglašavaju, isplati se doći. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:36