StoryEditorOCM
Split‘večera za 35‘

Upoznajte mališane velikoga srca! Ova splitska dica kuhaju za beskućnike: Posebno je dojmljivo kada vidimo njihova lica

Piše M. Dr.
29. kolovoza 2023. - 21:47

Kad bi barem svi građani bili ovako socijalno osjetljivi, kao što su to učenici Osnovne škole ‘Žnjan-Pazdigrad‘ pod vodstvom voditeljice projekta - vjeroučiteljice Belinde Buzov te dvije suradnice - profesorice Marine Boroz i profesorice Ivone Mustapić Jelavić.

Svatko se može naći u neprilici, zato je uvijek dobro činiti dobro.

Ova škola definitivno zaslužuje palac gore.

Naime, ove školske godine javili su se na natječaj MZO-a za financiranje izvannastavnih aktivnosti s projektom ‘Večera za 35‘. Odobrena su im novčana sredstva za provedbu navedenog projekta.

- Realiziramo ga u suradnji s Udrugom MoSt na način da pripremamo večere za štićenike Prihvatilišta Udruge - kazuju nam ove vrijedne profesorice.

U realizaciji projekta sudjeluju učenici Učeničke zadruge Leut tako što zajedno s učiteljima osmišljavaju jelovnike i sudjeluju u pripremi hrane.

Realizacija projekta ne bi bila moguća bez suradnje s osobljem školske kuhinje, kazuju nam.

- Dobili smo sedam tisuća kuna te na taj način osigurali šest večera - koje uključuju glavno jelo, piće i desert. Obroke su vrijedno pripremali u učeničkoj kantini, ali su im djelatnici kuhinje omogućili korištenje njihovih resursa na čemu smo im jako zahvalni. 

Priprema ovih večera za nas je predstavljala veliko veselje te su nam se rado pridružili i neki od kolega učitelja. 

Posebno dojmljivi trenuci bili su oni kada bi vidjeli lica štićenika Udruge Most nakon što bi im donijeli večeru koju smo pripremili. Ugodno je s njima porazgovarati i saznati njihove zanimljive priče koje su se u jednom trenutku tragično prelomile u smjeru beskućništva.

Projekt još nije u cijelosti ostvaren, ali planiramo ga završiti do kraja godine - dodat će Belinda, Marina i Ivona.

image
OŠ ŽNJAN PAZDIGRAD

Ali, kazuju nam, na ovome ne staju.

- Mislimo se opet uključiti i za školsku godinu koja je pred nama, a kuhali smo i sada u osmom mjesecu, nakon povratka na posao.

Svaka čast!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:00