StoryEditorOCM
SplitNovi incident

U splitskom kvartu se pucalo iz zračnog oružja: ‘Konačno smo se riješili negativnog ugleda. Svi smo iznenađeni‘

Piše Lucija Vujnović
10. siječnja 2024. - 18:27

Na igralištu Sportskog rekreacijskog centra "Brda" dogodio se incident u kojem su, prema riječima stanara, mladi u ruke uzeli zračne puške i pucali u limenke.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su potvrdili da je zaprimljena dojava o korištenju zračnog oružja. 

- Oko 12 sati zaprimljena je dojava o korištenju zračnog oružja u Splitu na Brdima. Policijski službenici izišli su na mjesto događaja te zatekli osobu koja se dovodi u svezu s događajem, ista je uhićena i nad njom je u tijeku kriminalističko istraživanje. Također je pronađena i jedna zračna puška koja je oduzeta - poručili su iz policije. 

image

Split, 071223. Sportsko rekreacijski centar Brda. Foto: Jakov Prkic/CROPIX

Jakov Prkic/Cropix

Ivana Runjić, HDZ-ova predsjednica kotara Brda, zatečena je ovakvim ponašanjem mladih. 

- Proteklih 15 godina slavimo za miran obiteljski kvart koji je 80-ih bio na lošem glasu. Konačno smo se riješili tog negativnog ugleda. Svi smo iznenađeni ovim... - poručila je Runjić koja kaže kako nije poznato odakle im ovo oružje. 

Dodala je kako se još nisu oporavili od incidenta koji se zbio dan, dva nakon nove godine. 

image

Ivana Runjic (HDZ), predsjednica Gradskog kotara Brda

Sasa Buric/Cropix

- Zapalili su tobogane koji još uvijek nisu zamijenjeni, ništa nije napravljeno. Iz Javne ustanove Športski objekti objasnili su kako ne planiraju postavljati nove jer će se opet uništiti. Predložili smo postavljanje kamera, no ne znamo još hoće li se to dogoditi - objasnila je predsjednica kotara Brda. 

Policija, dakle, istražuje spomenuti slučaj, a iz Gradskog kotara Brda su objasnili kako rade na tome da se smanje problemi u ovom kvartu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 14:00