StoryEditorOCM
SplitTONČI GLAVINA

U kampanju splitskog HDZ-a uključio se i državni tajnik za turizam: za sve krivi Puljkovu gradsku vlast

Piše G. R.
28. lipnja 2023. - 15:15

Državni tajnik za turizam Tonči Glavina (HDZ) podržao je kampanju lokalnog HDZ-a o održivom turizmu i, usput, prozvao splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Kakav turizam želimo u gradu Splitu?!

Split ovih dana pogađa rezultat dvogodišnjeg nerada i nezainteresiranosti gradske vlasti na temama upravljanja i razvoja održivog turizma - poentirao je državni tajnik za turizam, koji smatra da je današnja situacija očito posljedica upravljanja gradom samo posljednje dvije godine.

- Nažalost, grad Split uopće nema turističku politiku i logično je da se u tim okolnostima grad pretvara u destinaciju koja nije poželjna našim gostima, a posebno ne ni našim građanima. Najveći domet turističke politike gradonačelnika Puljka je kako uzeti novac iz budžeta turističke zajednice i s njim platiti komunalne redare - napisao je Glavina.

Doduše, činjenično je pogriješio, jer prema našim informacijama Turistička zajednica nije izdvojila sredstva za isplatu komunalnih redara, već za zaštitare koji su najavljeni kao jedna od metoda za suzbijanje nereda u gradu.

- Kvalitetna turistička politika je puno više od pukog bavljenja posljedicama. Uspješan gradonačelnik turističke destinacije kao što je grad Split bi se turizmom trebao baviti doslovno svaki dan.

Zajedno s gradskim vijećnicima HDZ - a i predsjednikom gradskog ogranka HDZ-a Tomislavom Šutom ću u narednih mjesec dana pomagati i aktivno sudjelovati na panel raspravi i pripremi tematske sjednice gradskog vijeća. Želimo s našim sugrađanima razgovarati o uspješnom upravljanju turističkom destinacijom te podijeliti našu viziju Splita kao cjelogodišnje turističke destinacije - poručio je Glavina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:55