StoryEditorOCM
SplitNova sistematizacija

Tko laže, Budimir ili Ivošević? Pitali smo Grad Split koliko je zaposlenih komunalnih redara, a koliko ih je bilo lani

Piše Božidar Lončar
29. lipnja 2023. - 19:12
Split, 220321. Pripadnici civilne zastite i komunalni redari u stalnoj akciji kontrole provodjenja epidemioloskih mjera zastite od korona virusa.Vojko Basic/Cropix/Cropix

Nakon što je potpredsjednik splitskog HDZ-a Ivica Budimir na društvenoj mreži Facebook objavio status u kojem, između ostalog, navodi kako je "Činjenica da je ova gradska uprava prije samo pola godine 40% komunalnih redara proglasila tehnološkim viškom i umanjila broj istih sistematizacijom govori sama za sebe", a zamjenik gradonačelnika Bojan ivošević odgovorio objavom statusa na Facebooku u kojoj je napisao kako je "izjava Ivice Budimira laž. Niti jedan komunalni redar nije proglašen tehnološkim viškom u novoj sistematizaciji".

Odlučili smo provjeriti u Gradu Splitu koliko je zaposlenih komunalnih redara bilo u 2022., a koliko ih je zaposleno danas.

U odgovoru pročelnice Upravnog odjela za komunalne poslove Leone Grgić navedeno je kako je "broj komunalnih redara 2022. bio 24., a novom sistematizacijom je sistematizirano novo radno mjesto komunalni redar s 14 izvršitelja i radno mjesto kotarski komunalni redar s 21 izvršiteljem":

- Ukupni broj komunalnih redara na dan 29.lipnja.2023. g. je 21 + 14 (35). Reorganizacijom rada gradske uprave smanjen je broj tajnika kotara GK/MO i ustanovljeno je radno mjesto kotarski komunalni redar koji osim nadzora komunalnog reda mora pružiti upute i informacije građanima. Za radno mjesto "kotarski komunalni redar" određeno je radno vrijeme od ponedjeljka do petak u radnom vremenu od 7 do 9 sati u prostorijama gradskog/mjesnog odbora, od 9 do 13 sati na terenu i od 13 do 15 sati u prostorijama gradskog kotara. 

U svibnju 2023. izmjenama i dopunama Odluke o radnom vremenu i urednovnim danima u upravnim tijelima Gradske uprave Grada Splita ustanovljena je mogućnost po potrebi odrediti 3. smjenu komunalnim redarima od 20 sati do 4 sata ujutro.

U razdoblju od 2022. - 2023. 4 službenika koja su bila zaposlena na radnom mjestu "komunalni redar" su dala otkaz, a jedan kolega je tijekom prošle godine preminuo - navedeno je u odgovoru pročelnice Upravnog odjela za komunalne poslove Leone Grgić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 11:50