StoryEditorOCM
Splitstudenti za učenike

Super prilika za sve splitske maturante, nude se besplatne pripreme za državnu maturu, najboljima slijede i nagrade...

Piše SPLIT SD
13. veljače 2024. - 10:25

Fizikalno društvo - Split provodi šestu godinu zaredom projekt "Studenti za učenike - Pripreme za maturu iz Fizike".

Pripreme su potpuno besplatne te se održavaju online punih 6 tjedana, s ukupno 17 predavanja po tri puta, pružajući maturantima sveobuhvatan pregled ključnih tema iz fizike.

Predavači su studenti diplomskih i preddiplomskih studija s Odjela za fiziku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu. Svako predavanje traje dva školska sata i obuhvaća teoriju i zadatke iz različitih nastavnih cjelina, uključujući kinematiku, dinamiku, termodinamiku, valove i nuklearnu fiziku. Teorijski uvod pomaže maturantima da savladaju ključne pojmove potrebne za polaganje mature, dok su zadaci oblikovani po uzoru na prošlogodišnje mature.

image
Jakov Prkić/Cropix

Dvije smjene

Nastavne cjeline prolaze se dva puta - jednom u jutarnjem, a drugi put u popodnevnom terminu, prilagođavajući se školskom rasporedu svih učenika. Maturanti će imati priliku riješiti ulazni i izlazni test, postavljeni kao ogledni primjeri mature, pružajući im mogućnost samoprocjene na početku i kraju priprema. Ulazni test je zakazan za 17. veljače, a predavanja će se održavati od 19. veljače do 27. ožujka.

Organizatori naglašavaju da će najbolji polaznici biti nagrađeni za svoj trud i angažman tijekom priprema te vele da iskustva prošlogodišnjih polaznika odražavaju vrlo pozitivan dojam i motivirajuće rezultate, pružajući poticaj budućim polaznicima.

Ukoliko vas zanima ovaj besplatni projekt, obrazac za prijavu nalazi se OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:59