StoryEditorOCM
SplitI njih su se sjetili

Stobrečani napokon došli na svoje! Šef Mjesnog odbora detaljno nam je pobrojao što se sve gradi, najsretnija su djeca

Piše Frano Kiso
18. veljače 2024. - 10:01

Nedavno smo napravili veliku reportažu iz zaboravljenog bisera na istoku Splita opterećenog brojnim komunalnim problemima i zaostalom infrastrukturom, a igrom slučaja ili ne, u Stobreču su jučer počeli javni građevinski radovi! 

Naime, jedino njihovo igralište, ne računajući teren NK Primorca, doživjelo je dugoočekivanu sanaciju na radost najmlađih mještana. 

- Ako me pamet dobro služi, betonsko igralište na streljani nije bilo sanirano još od njegove izgradnje - veli nam Vlado Tandara, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Stobreč.

image
Vlado Tandara

- Igralište je osnovnoškolcima za lijepa vremena služilo za tjelesni odgoj, no zub vremena je učinio svoje. Beton je ispucao i pun je neravnina, a ograda je nakrivljena i svakim udarom vjetra samo što ne padne - prepričava Tandara.

Ipak, Stobrečani su napokon dočekali potpunu sanaciju uz iznimne napore ravnateljice škole Marine Baćak i Vijeća MO Stobreč. Tandara nam je rekao da su odustali od plastificirane podloge koja bi se oštetila prilikom rolanja i vožnje bicikla te je pobrojao sve nadolazeće radove.

image
Vlado Tandara

- Radi se izmjena dijela metalne ograde na sjevernom dijelu i nadodavanje dijela ograde na istočnom dijelu. Mijenjaju se branke za nogomet, popravlja koš za košarku te se stavlja novi asfalt kroz cijelu površinu igrališta - detaljno navodi predsjednik.

Mještani se nadaju kako je ovo tek početak radova u ovom malom mjestu koje zahtijeva silne građevinske pothvate kako bi napokon priličili na turističku destinaciju iz 21. stoljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:25