StoryEditorOCM
SplitSAD JE DEFINITIVNO

Stanovnicima splitskog kvarta je prekipjelo, idu u prosvjed: ‘Valjda je svima jasno da od parkirališta - nema ništa‘

Piše Split SD
18. studenog 2023. - 09:59

Stanovnici Plokita ogorčeni situacijom po pitanju mogućnosti parkiranja u svom kvartu najavljuju - prosvjed. Na Facebook stranici Građanska inicijativa Naprid Plokite naprid Siromašna objavljeno je kako će se prosvjed održati 9. prosinca u 10 sati na križanju Dubrovačke i Valpovačke ulice.

Točnije, radi se o prosvjednoj šetnji preko pješačkog prijelaza na tamošnjem semaforu.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Ovaj put definitivno. Nakon zadnje presice gradonačelnika Ivice Puljka, valjda je i zadnjem građaninu Plokita jasno da od javne garaže i novih parkirališta u sljedećih nekoliko godina nema ništa. Trenutna vlast je do sada potrošila dvije i pol godine u razgovorima s privatnim suvlasnicima i došla do toga da se ide na procjenu vrijednosti zemljišta.

Čak i kad bi se sutra i postigao dogovor oko suvlasništva, izmjeni GUP, trebala bi najmanje 34 mjeseca do završetka izgradnje. Nisu i ne razmatraju se druge opcije, kao što su školska igrališta na Plokitama.

Što može u drugim kvartovima, po ovoj vlasti, izgleda ne može i na Plokitama. Stoga ćemo organizirati prosvjed 9. prosinca 2023. u10 sati, u vidu prosvjedne šetnje preko pješačkog prijelaza (na semaforu) na ulazu iz Dubrovačke u Vinkovačku ulicu - stoji u objavi Građanske inicijative.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 06:56