StoryEditorOCM
SplitPLATANA NA UDARU

Sramota u Splitu tik do glavne prometnice; pogledajte što su ‘pametnjakovići‘ napravili starom stablu: ‘Nije to lako...‘

Piše Sandi Vidulić
16. listopada 2023. - 23:55

Govori se ovih dana o zapuštenosti istoka Splita. No, kad se malo prođe nekadašnjom industrijskom zonom, ništa manja, ako ne i veća, je zapuštenost tog sjevernog dijela Splita. Postoje dijelovi Kopilice i Stinica koji djeluju kao da su zaboravljeni.

Ovih dana smo prolazeći Komulovića putem, vezano za promjenu vlasništva na tim lokacijama, o čemu smo nedavno pisali, uočili posve šuplje stablo. Ta se ulica nalazi između Hercegovačke i Ulice Domovinskog rata.

Riječ je o staroj platani, čije je deblo toliko šuplje da služi umjesto kante za smeće jer neki pametnjakovići koji nemaju poštovanja prema stablima u njega bacaju otpad. No, cijelo područje je totalno zapušteno, ili bolje reći pretvoreno u još jedan divlji deponij.

Poslali smo upit sa slikama direktoru "Parkova i nasada" Siniši Gašpareviću. Napisali smo da se na Komulovića putu kraj bivšeg "Milsa" nalazi veliko drvo čije je deblo posve šuplje pa predstavlja opasnost za prolaznike i automobile koji se u blizini parkiraju. Pitali smo ga namjerava li se deblo nekako sanirati da se očuva stabilnost stabla ili će se nešto drugo poduzeti?

Nekoliko sati kasnije dobili smo odgovor.

- Vidi se da je to javna namjena koju bi Grad trebao održavati. Logično je da se to malo sredi. Bio sam s voditeljem održavanja i pogledali smo lokaciju. Treba to počistiti. Kako nama to nije u programu održavanja, tako se nitko ne brine oko toga. Stablo ćemo ukloniti.

Ali to je deponij u gradu, ima ne znam koliko vreća šuta, ima granja... Treba napraviti baš malo širu akciju. To će moji počistiti, ovaj tjedan ili idući. "Čistoća" će odnijeti otpad, treba malo i redarstvo uključiti - najavljuje Gašparević.

Moramo pohvaliti "Parkove i nasade" na brzoj reakciji, ali Gašparević kaže da će se morati razmaknuti auti koji se tamo parkiraju.

- Nije to uvijek lako. Trebat će označit trakama da će se raditi, ako svi maknu aute, onda možeš raditi, ako se ne maknu, onda je problem - objašnjava direktor.

Dobro, kažemo, mi ćemo zabilježiti da će "Parkovi i nasadi" poduzeti akciju, pa ćemo pratiti.

- Neće "Parkovi i nasadi" poduzeti, nego Grad, oni će nama dati nalog da mi odemo - ispravlja nas Siniša Gašparević.

Dobro, Grad će poduzeti, nadamo se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 10:19