StoryEditorOCM
Splitsezonci se umorili

Splitski Uberovac snimljen kako jutro provodi s glavom u volanu. ‘Kljucao je kao da je pijan ili nadrogiran‘

Piše n.c.
18. rujna 2023. - 20:43

Kraj je sezone i uslužni djelatnici u turističkoj zemlji Hrvatskoj su na rubu snaga. Uostalom, njihov radni utošak u ovih par mjeseci je - barem platno - ekvivalentan onome koji ostatak nacionalnog kadra raspodijeli na cijelu godinu. Zbog toga su, jasno, umorni.

Jedan takav niskoenergičan pripadnik hrvatske radne snage je uočen jutros oko 10 sati u Splitu. Naime, sjedeći u automobilu na parkingu Konzuma na Stinicama, vozač taksija - spava.

Naravno, postavlja se pitanje: Kako netko u taj sat, kad je većina već na vreloj radnoj temperaturi, ima potrebe spavati na poslu?

- Može bit da čovik ima više poslova pa da je premoren. Dosta njih koji voze Uber tako funkcioniraju. Osin toga, voze za više platformi i mogu se praktički cili dan pribacivat s jedne na drugu, bez ikakve ozbiljne stanke. To niko ne kontrolira. Doduše, ovaj mi nije izgleda ka da mu samo fali sna. Glava mu je svako deset sekundi nekako čudno padala dole... Zapravo je kljuca ka da je pijan il nadrogiran - govori nam čitatelj koji je snimio video u čijem smo posjedu. 

Naš sugovornik se pita zahtijevaju li uopće platforme poput Ubera prilaganje potvrde o nekažnjavanju i kome je sve dozvoljeno da upravlja takvim vozilima i u kakvim stanjima. 

Al eto, to je to moderno doba u kojem treba raditi do iznemoglosti da bi se preživjelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:42