StoryEditorOCM
SplitIMA UĆ!

Splitski Promet u žestokoj kampanji potrage za vozačima. Nudi posao, kategoriju i beneficirani staž. Donosimo detalje

Piše split SD
16. travnja 2024. - 11:01

I posao. I kategorija. Naziv je to najnovije kampanje splitskog Prometa kojom žele privući buduće vozače i vozačice. Svi oni koji žele ostvariti poslovnu karijeru u najvećoj gradskoj tvrtki mogu računati na besplatno financiranje izobrazbe za D kategoriju, stručno osposobljavanje za posao vozača, odnosno vozačice autobusa, uz sigurna primanja za vrijeme trajanja programa. Nakon provjere zdravstvene sposobnosti izabrani kandidati do završetka programa obavljat će posao kontrolora u svrhu upoznavanja s linijama javnog prijevoza. Nakon završetka osposobljavanja s izabranim kandidatima zasnovat će se ugovor na neodređeno vrijeme.

Od početka godine preko 20 novih vozača s položenom D kategorijom zaposleno je u Prometu putem otvorenih natječaja. Istovremeno ističu da je i dalje otvoren takav uobičajeni natječaj za zapošljavanje vozača koji već posjeduju D kategoriju. Ovom se kampanjom obraćaju zainteresiranim građanima koji nemaju D kategoriju, a u potrazi su za stabilnim radnim mjestom. Beneficirani radni staž, stimulativna primanja, bonusi i nagrade, uvećan godišnji odmor i flota novih autobusa samo su dio prednosti zaposlenja u ovoj modernoj gradskoj tvrtki.

Na Prometov natječaj mogu se prijaviti sve osobe starije od 23 godine i šest mjeseci koje posjeduju vozačku dozvolu B kategorije. Iznimno mogu se prijaviti i osobe starije od 21 godinu pod uvjetom da imaju završenu kvalifikaciju za vozača, odnosno vozačicu motornog vozila. Više informacija o ovoj kampanji i uvjetima natječaja možete pronaći na društvenim mrežama i web stranici Prometa.

Kako smo već pisali više puta, splitski javni gradski prijevoznik posljednje vrijeme muku muči s pronalaskom radne snage, čak u toj mjeri da su morali reducirati vozni red.

Tiskali su i plakate kojima se posebno obraćaju budućim ženama vozačima i muškarcima.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:05