StoryEditorOCM
Splitnovo ruho

Splitski prodavači odahnuli, krenulo preuređenje poznatog pazarića nakon 20 godina! Bit će ‘utisno‘ idućih mjesec dana

Piše Božidar Lončar
24. siječnja 2024. - 21:08

Sa skoro deset dana zakašnjenja od najavljenog započeli su radovi na preuređenju prodajnih mjesta na "Tržnici Sućidar" na Plokitama koliko god to ime i dalje pomalo smetalo stanovnicima Plokita.

Krajem studenog prošle godine direktor "Parkova i nasada" Siniša Gašparević najavio je da bi radovi trebali započeti sredinom siječnja. I sam je tada naglasio da su to optimistične prognoze koje ovise o vremenu i drugim uvjetima, ali najvažnije je da su radovi krenuli. 

image
Snimio čitatelj

Nakon 20 godina jedna od popularnijih splitskih tržnica osvanut će u novom ruhu, a radovi će ako bude sve po planu trajati mjesec dana. Prodavači će se morati malo "stisnuti", ali su zadovoljni jer su radovi napokon krenuli, otkrio nam je Denis Pejković iz građanske inicijative "Naprid Plokite, naprid Siromašna".

image
Snimio čitatelj

Prodajna mjesta će se preurediti u dvije faze. Pazar je sada prepolovljen i sređuje se prva polovica. Za 15-ak dana bi se prodavači trebali preseliti na sređenu polovicu, kako bi se do kraja obavili planirali radovi, a početkom ožujka bit će gotova cijela tržnica. 

image
Snimio čitatelj

- Skinuli smo površinski sloj asfalta i sad ćemo popraviti instalacije i razvući nove, staviti armaturu i dekorativni beton. U idućoj fazi radimo isto samo na drugoj strani Pazara. Ova i iduća faza bi trebale trajati 15 dana.

Nakon toga planirana je sanacija krova kojom ćemo skinuti sloj, staviti hidroizolaciju i novi sloj te popraviti svjetlarnik. Nakon preuređenja prodajnih mjesta, raspisat ćemo natječaj za sanaciju krova i rok za te radove bit će šest mjeseci od objave natječaja - rekao je direktor "Parkova".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 06:47