StoryEditorOCM
SplitBravo, cure!

Splitske plesačice pomele konkurenciju na natjecanju u Pragu; broj medalja koje su donijele kući je nevjerojatan

Piše M. I.
23. studenog 2023. - 11:39

Čak petnaest prvih mjesta i jedno drugo osvojile su članice Plesnog kluba "Sirena" iz Stobreča na međunarodnom natjecanju "Fest Info Dance International Prague 2023" održanom u Pragu gdje je sudjelovalo oko tisuću sudionika iz 12 država.

Bilo je tu još uspjeha: uz prva i druga mjesta, plesačice koje su se predstavile u šest kategorija (jazz, modern, mtv, street, musical theatre i open) postigle su sjajne rezultate osvojivši i po jedno šesto i deveto mjesto.

image
Foto studio Still

Uz osvojena odličja dobile su i posebne nagrade: grupa "Briljantin" za najbolju izvedbu natjecanja u kategoriji mini/kids (street jazz/MTV commercial) i grupa Gold stars za najbolju formaciju natjecanja u kategoriji juniori/seniori (street jazz/MTV commercial).

image
Foto studio Still

S voditeljicama Silvanom Marić, Ivanom Kokezom i Anom Siriščević na praškom natjecanju sudjelovalo je 40 sudionica stobrečkih sirena u dobi od 7 do 25 godine.

- Sudjelovanje na ovako velikom međunarodnom natjecanju povezuje ljubitelje plesa, plesače, trenere, koreografe te se stvaraju nova prijateljstva, prilike za gostovanja i suradnje s drugim koreografima, a prilika je to da natjecatelji upoznaju gradove domaćine jer je osim samog natjecanja uključen i obilazak grada.

image
Foto studio Still

Naime, natjecanje ovakvog tipa održavaju se kroz godinu i u Budimpešti, Beču, španjolskom Loret de Maru, Istanbulu, Parizu te talijanskom Riminiju za koje su na osnovu osvojenih posebnih nagrada obje ‘sirenske‘grupe dobile pozivnice i besplatne kotizacije za plesno natjecanje Rimini 2024 - kazala nam je Marić.

image

Stobrečka sirena

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 15:36