StoryEditorOCM
Split25 godina od pohoda

Splitska župa priprema se za svečani jubilej; počinje trodnevnica u čast pape Ivana Pavla II. Donosimo sve detalje...

Piše Ivan Ugrin
17. listopada 2023. - 18:15

U župi Presvetoga Srca Isusova na Visokoj, u četvrtak, 19. listopada, počinje trodnevnica u čast svetog pape Ivana Pavla II., suzaštitnika župe.

Trodnevnica i proslava blagdana bit će jako svečana jer se odvija u godini 25. obljetnice pohoda poljskog pape Splitu, kad je na Žnjanu predvodio euharistijsko slavlje u povodu 1700. obljetnice mučeništva svetog Dujma, na kojem je sudjelovalo 500 tisuća vjernika i kojom prigodom je papa Wojtyla, među inim, blagoslovio i kamen temeljac za novu crkvu na Visokoj.

image
Božidar Vukičević/Arhiva/Cropix

Prvoga dana trodnevnice, u 18.15, počinje pobožnost, molitva Gospine krunice, a u 19 sati svetu misu služi župni vikar don Ivan Šesto, ovogodišnji mladomisnik, koji predvodi i propovijeda i u ostale dane trodnevnice. U 20 sati koncert orguljske glazbe održat će Mario Perestegi, a u 21.15 tradicionalno je klanjanje za mlade pred Presvetim.

image
Duje Klarić/Cropix

Drugoga dana trodnevnice, nakon molitvenog dijela, s početkom u 20 sati, koncert je Gradskog zbora "Brodosplit", a dirigent je Vlado Sunko.

U subotu u 16 sati je susret starijih i bolesnih. Poslije mise bit će koncert Urse Ljuban za orguljama, također u 20 sati.

Na sam blagdan svetog Ivana Pavla II., u nedjelju 22. listopada, svete mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu u 8, 9.30 i 11 sati. Svečanu svetu misu u 19 sati predslavi mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski u miru, u koncelebraciji sa župnikom don Ivanom Terzom.

image

Don Ivan Terze

Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:51